Formule 1

Ross Brawn geniet van close racing in de F1: "Betere raceauto's en geweldige races gezien"

Uitgegeven door Bart • 30 november 2022 08:02

Ross Brawn kijkt met veel genoegdoening terug op het eerste jaar met de nieuwe generatie Formule 1-auto's. De managing director of motorsport van de F1 verwacht nog meer van komend seizoen als het veld waarschijnlijk dichter bij elkaar zal zitten.

Lewis Hamilton Charles Leclerc


"We hebben dit seizoen geweldige races gezien", zegt Brawn in zijn column op de website van de F1. "We zagen een trage start van Red Bull en een geweldig begin van Ferrari. Daarna kwam de ommekeer van Red Bull. Vanuit mijn kant was het close racing echt mooi om te zien. We hebben meer entertainment en betere races gezien en voor mij was het echt een beloning."

Brawn doelt op de grote regelwijziging voorafgaand op het seizoen 2022. "We hebben de reglementen met een frisse blik uitgewerkt. De prioriteit lag bij het cre�ren van een betere raceauto. Er moest beter geracet kunnen worden. Dat was in het verleden nooit het geval. In het verleden mochten de teams de regels ontwikkelen. Voor de FIA draaide het vooral om veiligheid. Ze hadden nooit de kennis hoe een auto te ontwerpen. Met de beste bedoelingen ging het de teams natuurlijk nooit om de racebaarheid van een auto. Die aanpak heeft de mindset van de F1 veranderd. Toen we aan het begin van het jaar drie auto's naast elkaar zagen rijden, was dat voor ons erg mooi om te zien. Auto's kunnen nu makkelijker volgen zonder in de problemen te komen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS