Formule 1

Rosberg bestudeert auto Racing Point: "Kan een probleem zijn"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 juli 2020 17:00

Het Formule 1-team Racing Point heeft de afgelopen weken veel kritiek gekregen. Hun auto leek veel op de Mercedes aan het begin van het seizoen, gevolgd door een officieel protest van Renault, schijnbaar gesteund door een groot deel van het startveld. Oud-Mercedes-coureur Nico Rosberg kijkt daarom eens goed naar de overeenkomsten.

Racing Point F1


Hij doet dit voor RTL Duitsland, die twee foto's van de Mercedes en de Racing Point heeft kunnen vinden uit de studio waar de auto's onder precies dezelfde hoek werden gefotografeerd. Hieruit blijkt dat vooral de voorkant van beide auto's vrijwel identiek is.

"Je kunt zien dat de neus hier volledig identiek is. Die afronding vooraan en de inkeping achteraan zijn één op één hetzelfde", zegt Rosberg als hij naar het absolute puntje van de neus wijst. Nog verder naar achteren zijn de overeenkomsten echter ook nog groot.

"Je kunt bepaalde delen van de topteams kopen. Je kunt zien dat Racing Point de vering en de luchtremmen voor de remmen van Mercedes vorig jaar kocht, maar dat is niet toegestaan met ingang van dit seizoen. Als dat [de remhendels] hetzelfde is als bij de Mercedes, kan dat een probleem zijn voor hen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS