Formule 1

Racing Point is ervan overtuigd dat het kopiëren van Mercedes de juiste beslissing was: "We werkten heel hard..."

Uitgegeven door Peter Vader • 21 juli 2020 19:17

Otmar Szafnauer, teambaas van Racing Point, is niet terughoudend geweest over het feit dat de nieuwe auto van het team is geïnspireerd op de Mercedes W10 van vorig jaar. Hij schaamt zich niet, hij zegt dat F1-teams elkaar altijd hebben geïnspireerd. En, eerlijk gezegd, gebaseerd op het feit dat het voormalige middenveldteam nu Ferrari verslaat in het constructeurskampioenschap, lijkt Szafnauer niet te begrijpen waarom niemand anders ooit hieraan heeft gedacht.

Racing_Point_F1_Hungary

Verkeerd begrepen
Hij bevestigde aan Motorsport.com dat in zijn ogen de andere teams de Racing Point-filosofie verkeerd hebben begrepen. En hoewel het nog steeds veel werk kostte om de auto te krijgen waar het nu is, heeft de overstap van een 'high-risk'-ontwerp naar een door Mercedes geïnspireerde lay-out, zijn vruchten afgeworpen.

Herontwerpen
"In feite, toen we deze auto in de windtunnel begonnen te ontwikkelen, met de ideeën die we via foto's kregen, hebben we een enorme stap achteruitgezet", zei Szafnauer. "Ik bedoel dus ècht enorm. In het begin waren we seconden per ronde langzamer. Het was onze eigen ervaring die we in het ontwikkelingsproces stopten van de CFD- en in de windtunnel. We werkten heel hard, maakten meer en nog meer ontwerpen en herontwerpen, die ons uiteindelijk op de plek brachten waar we nu zijn.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS