Formule 1

Ron Dennis deelt mening over Red Bull-saga: 'Iedereen wil dat ze falen‘

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 mei 2024 18:02

Ron Dennis, die de F1 de ‘Piranha Club’ noemde, wil niet specifiek ingaan op de saga rond Christian Horner en gelooft dat iedereen Red Bull wil zien falen.

Christian Horner Red Bull Racing F1


De winnaars van de laatste twee kampioenschapsdubbels, zoals Red Bulls dominantie in het vorige seizoen, waren het team uit Milton Keynes, dat op één na alle Grand Prixs won en de 1-2 in het rijdersklassement op zijn naam schreef.

Maar ondanks hun prestaties op het circuit kregen de harmonie en de cohesie van het team in februari een enorme klap te verwerken toen teambaas Horner werd onderzocht vanwege ongepast gedrag, een aanklacht die werd verworpen door het moederbedrijf van Red Bull, Red Bull GmbH.

Terwijl de saga voortduurde, werd het team achtervolgd door artikelen over een ruzie tussen Horner en Helmut Marko, en het zou nog steeds - althans dat hoopt Toto Wolff - Max Verstappen het team zien verlaten voor het einde van zijn langlopende contract.

Hoewel Dennis niet ingaat op de details van het drama, gelooft hij dat er 'andere motieven' in het spel kunnen zijn, omdat iedereen Red Bull wil zien 'falen'.

In een gesprek met de BBC zei de voormalige McLaren-teambaas: "Het is totaal ongepast voor mij om een mening te hebben over dat specifieke onderwerp.

"Ik ben al zeven jaar uit de Formule 1. Ik weet niet meer dan jij waarschijnlijk. De realiteit is dat het niet alleen over Formule 1 gaat; er zijn veel Chief Executive mensen in zeer hoge posities, politici die te maken krijgen met vergelijkbare dingen in hun leven. Ik heb het gevoel dat er meer aan de hand is. Ik zeg niet wat goed of fout is. Maar de omgeving waarin dat team wordt geplaatst, is waar iedereen het wil zien mislukken."

"Dat is het punt, en het enige punt dat ik wil maken, dat ik niet oordeel over iets dat heeft plaatsgevonden of niet heeft plaatsgevonden."

Jack Plooij suggereerde dat Max Verstappen ernstig dicht bij een deal met Mercedes zou zijn: 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS