Formule 1

Romain Grosjean krijgt officiŽle waarschuwing: "Verstappen deed dat in het verleden ook"

Uitgegeven door Bart • 3 augustus 2020 05:12 • Print artikel

Romain Grosjean reed na de tweede safety car ineens tussen de snellere coureurs van Renault, McLaren en Racing Point. De Haas-coureur besloot buiten te blijven, geen pitstop te doen en te gokken op een vreemd verloop in het vervolg van de race. De Fransman was uiteraard langzamer dan zijn concurrenten, maar besloot zijn positie fel te verdedigen. Dat kwam hem op een waarschuwing te staan, maar Grosjean vond dat hij hetzelfde deed als Max Verstappen in het verleden ook wel eens gedaan heeft.In een reactie aan F1-journalist Chris Medland zei Grosjean dat hij duidelijkheid wil over de regels over het van de lijn afwijken tijdens het remmen. "De regels schrijven voor dat je de breedte van ťťn auto ruimte moet laten. Verstappen heeft dit al vaker zo gedaan. Het moet in de reglementen opgenomen worden dat dit niet meer mag."

Op de website van Haas zei Grosjean teleurgesteld te zijn over zijn zestiende plaats. "In mijn eerste stint had ik wel wat lol. Ik lag vijfde na de safety car en het voelde als 'the good old days'. Als Haas zijnde moeten we dit soort strategieŽn blijven proberen. Net als we ook in Hongarije deden."

Volgende week is de harde band een fractie zachter en dat kan de strategie van diverse teams beÔnvloeden. Zeker na de lekke banden van dit weekend. "Ik denk dat het weinig aan de hiŽrarchie zal veranderen. Er zal wel wat meer bandenslijtage zijn, dus wellicht doet iedereen een tweestopper. Dat heb ik liever, want ťťnstoppers zijn nogal saai."

Romain Grosjean

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS