Formule 1

Robin Frijns terug in de cockpit: "Ik had vijf breuken, vier in de hand en één in de pols, erg frustrerend!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 maart 2023 08:01

Robin Frijns was tijdens The Prologue terug op het circuit, nadat hij eerder dit jaar in de Formule E zijn hand brak. Met het Team WRT kon de Limburger zijn eerste kilometers maken op het circuit van Sebring, wat een goed gevoel voor de coureur was.

Robin Frijns

"Het is goed om terug te zijn, het is een tijdje geleden", vertelt Frijns aan Sportscar365. "Het was erg frustrerend voor me de laatste zeven of acht weken. Uiteraard is het laatste wat je wilt het seizoen zo beginnen. Het is absoluut de slechtste start van mijn seizoen ooit. Maar het ging erg langzaam, omdat ik wat complicaties had. Het was niet alleen het bot dat gebroken was, ik had vijf breuken, vier in de hand en één in de pols."

"Alles binnenin was een beetje van slag. De dokter zei dat het een zeer gecompliceerde breuk was, maar ik had niet verwacht dat het zo lang zou duren. Het bot is genezen. Er zitten 15 of 16 pinnen in en twee platen. De beweging is nog steeds vrij stijf, omdat ik het rustig moest houden voor de genezing van het bot." Ondanks dat kende Frijns een goede test, waarbij hij de zevende tijd neerzette tijdens de twee testdagen, in de LMP2-klasse.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS