Formule 1

Robert Doornbos ziet groot verschil tussen Max Verstappen en Sergio Perez: "Hij maakt het waar"

Uitgegeven door Bart • 11 juni 2024 05:10

Robert Doornbos zag dit weekend in Canada meer auto's sneller dan de Red Bull, maar de Max-factor kwam toch weer bovendrijven. Max Verstappen reed sterk, had een goede strategie en profiteerde van de safety car. Toch moet je ook complimenten uitdelen aan Verstappen als je ziet wat teamgenoot Sergio Perez presteert.

Max Verstappen


"Deze was welkom, absoluut", zei Doornbos in het Race Café van Ziggo Sport. "Die 25 punten had hij ook voor zichzelf wel nodig en voor het zelfvertrouwen in het team. Het zijn toch rommelige weekenden, niet wat we gewend zijn van Red Bull. Ze hebben mechanische problemen en afstellingsproblemen."

Doornbos ziet grote verschillen tussen Verstappen en Perez, maar ook kan Verstappen telkens net dat beetje meer dan bijvoorbeeld Lando Norris of George Russell. "In Imola pakte hij de pole met een gelukje met Nico Hülkenberg, dat was een cadeautje. Hij maakt het dan wel waar en daarin onderscheidt hij zich van de andere talenten in de Formule 1. Hij flikt het toch, ook al rijdt je teammaat op plek 17 en finisht hij niet."

Waar Red Bull de laatste jaren enorm dominant was, is dat de laatste weken helemaal weg. Lando Norris reed in de eerste helft van de race bij Verstappen weg. "Het was een soort Miami deel twee, waar Norris gewoon op pure pace een seconde of zeven wegliep. Dan laat Max zich ook niet gek maken. Hij probeerde wel om hem bij te houden. Ik denk dat het een keuze was van Norris en zijn engineer om te zeggen dat ze voluit gaan. Zo van maak er maar slicks van. Het is eigenlijk een gok, terwijl die anderen het proberen te rekken, omdat je niet weet wanneer die regen valt."

Uiteindelijk was het toch weer Max Verstappen die met de meeste punten in de pocket huiswaarts kon keren!

Tussenstand WK Formule 1 na de GP van Canada!


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS