Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Rinus van Kalmthout kwalificeert zich als 18e in Indianapolis: "Kon mijn run niet afmaken"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 juli 2020 09:11 • Print artikel

INDIANAPOLIS - Rinus van Kalmthout is de tweede ronde van de heeft de Indycar Series behoudend begonnen. Op de Indianapolis Motor Speedway kwam de Nederlander niet verder dan de achttiende tijd in de kwalificatie.

Rinus VeeKay Indianapolis


Door een misrekening kon Van Kalmthout zijn beoogde laatste snelle ronde niet afmaken. Hij begon nog goed. De coureur van Ed Carpenter Racing denderde naar de snelste tijd in de eerste kwalificatieronde. Dat was een opsteker na de zeventiende tijd in de vrije training eerder op de vrijdag.

Met een gemiddelde snelheid van 124,180 mijl per uur kwam de rookie vast te zitten in de eerste kwalificatiesessie en zal hij vandaag (zaterdag) vanaf de achttiende plaats de race beginnen. Zijn teamgenoot Conor Daly eindigde in de top tien en start vanavond vanaf de achtste plaats op de grid.

"Het was een zware eerste kwalificatie in de IndyCar Series", aldus VeeKay. "We hebben een vrij goede eerste run gehad op de zwarte banden en daarna zijn we op rood gegaan. Ik verwachtte twee vliegende ronden te kunnen doen, maar aan het einde van mijn eerste run zag ik het zwart-wit al", aldus Van Kalmthout.

"En dat is jammer, want ik denk dat er meer in had gezeten als we die tweede run hadden kunnen afmaken. We beginnen als achttiende en dat is niet waar we wilden staan, maar we gaan er het beste van maken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS