Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Rinus van Kalmthout in zee met Bitcoin + nieuwe LIVERY IndyCar Chevy van Veekay

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 mei 2021 20:03 • Print artikel

Het getal 21 is er eentje om gedurende de komende weken in de gaten te houden. De autocoureur van de IndyCar-bolide met startnummer 21, Rinus 'VeeKay' van Kalmthout, slaat namelijk de handen ineen met Bitcoin, de cryptovaluta waarvan er 21 miljoen stuks in omloop zijn. VeeKay's werkgever Ed Carpenter Racing is tot een overeenkomst gekomen met bitcoinbedrijf Strike, waardoor de #21 Chevrolet voor de legendarische Indianapolis 500 wordt voorzien van een flitsende kleurstelling.

Rinus van Kalmthout Bitcoin


Ed Carpenter Racing-teambaas en -naamgever Ed Carpenter ziet de samenwerking met Bitcoin als een logische stap in een veranderend financieel klimaat. "Dat dit project werkelijkheid wordt, is iets wat mij in het bijzonder kan bekoren", laat Carpenter vanuit de Verenigde Staten weten. "Persoonlijk ben ik zeer geïnteresseerd in cryptovaluta en het is wat mij betreft een historische stap om deze wereld te combineren met de wereld van de autosport. Bitcoin heeft een revolutie teweeg gebracht met betrekking tot het financiële systeem, waardoor ik kansen zie hetzelfde te doen in de racewereld."

Carpenter biedt zijn werknemers de optie aan om het salaris uit te laten betalen in Bitcoin, een unicum in de NTT IndyCar Series. Tevens is initiatiefnemer Strike een doneeractie gestart, waarbij de Bitcoin-gemeenschap geld op kan halen om de noodzakelijke activiteiten op en rond het circuit te bekostigen. De #21 Bitcoin Chevrolet van VeeKay is daarom uitgerust met een QR-code, waardoor iedereen zijn of haar deel kan bijdragen.

VeeKay is bijzonder enthousiast over het initiatief van Strike en Ed Carpenter Racing en noemt het een eer om als eerste IndyCar-coureur in een door Bitcoin gesponsorde wagen deel te nemen aan de belangrijkste race van het jaar. “Ik voel een band met Bitcoin – ik rijd in de wagen met startnummer 21 en van de Bitcoin zijn er 21 miljoen stuks in omloop. Bovendien is het jong, dynamisch en fris – zo hoop ik ook over te komen!”

Voor de tweede keer in zijn nog korte IndyCar-carrière neemt VeeKay deel aan de Indianapolis 500. Tijdens zijn eerste deelname, in 2020, kwalificeerde de Nederlander zich op een uitmuntende vierde positie. Het bleek de achtste keer in acht opeenvolgende jaren dat minstens één coureur van Ed Carpenter Racing zich bij de zogenaamde Fast Nine wist te scharen. VeeKay eindigde dankzij zijn prestatie in de recordboeken – nimmer in de lange geschiedenis van de Brickyard wist een tiener zich zo goed te kwalificeren.

Voordat het IndyCar-veld zich richt op de Indianapolis 500, staat de GMR Grand Prix nog op het programma. Deze wordt aanstaande zaterdag 15 mei georganiseerd op de road course van de Indianapolis Motor Speedway. Vanaf dinsdag 18 mei wordt er getest voor de Indianapolis 500, kwalificaties voor dat evenement zijn op zaterdag 22 en zondag 23 mei.

De 105de editie van de Indianapolis 500 Presented by Gainbridge wordt verreden op zondag 30 mei aanstaande.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS