Formule 1

Richard Verschoor hevig geėmotioneerd na overwinning op de Red Bull Ring: "Ik heb gewonnen voor Dilano"

Uitgegeven door Frank Korsel • 2 juli 2023 09:01

Richard Verschoor wint de hoofdrace van de Formule 2 in Oostenrijk voor het Nederlandse team Van Amersfoort Racing. Het is de eerste overwinning voor VAR in de Formule 2. Voor Verschoor is het een ultieme revanche. Vorig jaar won hij de race ook, maar werd hij later gediskwalificeerd. Verschoor draagt de overwinning op aan Dilano van 't Hoff, hij overleed gisteren tijdens de FRECA-race op het circuit van Spa-Francorchamps.

Richard Verschoor

"Het was een hele mooie race. Op dit moment kan ik alleen aan Dilano denken. Hij was een goede vriend van me en het komt nu pas echt binnen. Ik bedank mijn team voor de goede auto. Ik heb echt hard moeten vechten voor deze overwinning. Ik heb gewonnen voor Dilano."

Verschoor koos voor de alternatieve strategie, door later naar binnen te gaan. Door een Safety Car kwam de pitstop van Verschoor perfect uit en won hij een hoop tijd en kon hij de eindfase van de race op vers rubber aanvangen: "Al vroeg in de race had ik het lastig op mijn zachte banden en ik kon Fittipaldi niet bijhouden. Gelukkig kwam de Safety Car op een goed moment en hebben we het gewoon geflikt. Ik ben enorm trots op ons team."

De Nederlanders zijn natuurlijk goed vertegenwoordigd op de Red Bull Ring. Verschoor kon ze vanuit de cockpit goed horen: "Enorm bedankt voor alle steun. Ik hoop dat jullie van de Formule 1-race gaan genieten", sluit Verschoor geėmotioneerd af.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS