Karting • GK4 Kartseries

Ricardo Oude Weernink bouwt via ‘andere route’ verder aan zijn team OW Karting

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 maart 2021 20:15 • Print artikel

BORNE – Voor OW Karting betekent 2021 het jaar van een andere route. Het kartteam van Ricardo Oude Weernink rijdt dit seizoen een ander programma dan in andere jaren. Dat doet de Overijsselaar uit Borne met een groot team van in totaal 17 wedstrijdrijders. Met de komst van Nathan Ottink heeft hij bovendien een talentvolle topper in huis gehaald. Daarnaast heeft hij ruim 200 hobbyrijders die hij her en der op de circuits zal ondersteunen.

OW Karting

OW Karting zal dit seizoen zowel IAME- als Rotax Max-wedstrijden gaan rijden. Daarvoor doet het equipe uit Borne op het topmerk Praga mee aan het Nederlands kampioenschap Rotax Max, NK KZ (schakelkarts) en het Nederlands kampioenschap IAME. Ook is het team ook weer te vinden in het GK4-kampioenschap waaraan rijders van zowel IAME als Rotax kunnen meedoen.

“Sommige rijders gaan alleen GK4 rijden, anderen willen er nog wat naast doen”, aldus Ricardo. “Maar we hebben veel rijders in het GK4-kampioenschap en het NK. Een paar jongens gaan alleen het NK rijden en nog aantal jongens die Chrono en GK4 rijden.”

Nieuw voor zijn team dit jaar is deelname aan de laagdrempelige NXT-wedstrijden. Ricardo: “Daar gaat een mini-variant van OW Karting naartoe. Ik kan niet overal tegelijk zijn. Daarom gaat een aantal monteurs daar zelfstandig naartoe. Zij doen dat graag en hebben de ambitie om teammanagement te gaan doen.”

Rijders kunnen aan die tweedaagse wedstrijden meedoen met een lager budget en een kleinere tijdsinvestering. “De monteurs gaan met ons materiaal die kant op en gaan daar die jongens bedienen. Het zijn in totaal zes wedstrijden. We zien het als een soort nationale clubwedstrijd.”

De NXT-competitie doet banen van Assen, Emmen, Venray, Spa en de Circuit Zandvoort-paddock aan. “Rijders die normaal gesproken op de banen van Eefde, Strijen of Oldenzaal racen, kunnen dan toch wat verder weg, kunnen nationaal gaan rijden.”

De animo ervoor is groot onder zijn hobbyrijders. OW Karting, dat naast zijn raceactiviteiten importeur is van de kartmerken Praga en OK1, heeft er ruim tweehonderd. De meesten van hen rijden weliswaar alleen clubwedstrijden, maar een behoorlijk aantal gaat nu ook de NXT-wedstrijden rijden.

Sportief gezien ligt voor Ricardo de uitdaging natuurlijk vooral bij de topwedstrijden. De teameigenaar laat zijn zeventien toprijders uitkomen in de Mini Parilla 60cc-klasse, de IAME X30 Junior- en IAME X30 Senior-klasse, de Rotax Max Minimax-klasse, de KZ2-klasse en de KZ2 Plus-klasse.

Nathan Ottink

Vooral de deelname van Nathan Ottink in de koningsklasse KZ2 is opvallend. Want Nathan is nog maar net veertien jaar en staat te boek als groot talent. Hij neemt de ervaren karttopper Dylan Davis mee als monteur en begeleider. Ricardo: “Ik ben heel benieuwd wat hij dit jaar gaat doen. Ik denk dat hij weleens kan gaan verrassen.”

OW Karting wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Bardahl Olie.

Teambaas Ricardo Oude Weernink heeft geregeld testmogelijkheden. Rijders die eens willen testen, zijn welkom. “Testen staat vrij”, zei hij. “Dat kan zowel voor schakelkarts, Rotax Max- als IAME-karts en Mini karts. De tests worden normaal gesproken gehouden op de circuits van Berghem, Eindhoven en Genk.”

Kijk eens op de website van OW Karting.

Voor meer informatie of testmogelijkheden neem contact op via info@owkarting.nl of via 06-36004077.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS