Ovalracing Venray

Renovatie voor de Nederlandse ovals, grote veranderingen Raceway Venray en ACON Circuit

Uitgegeven door Dirk Kempen • 17 november 2015 12:44

Het Nederlandse autosport seizoen 2015 is ten einde. Dit betekend niet dat de autosport wereld stil zit tot de lente van 2016. In tegendele, op de diverse Nederlandse circuits wordt hard gewerkt voor de volgende races. Enkele circuits ondergaan een hele metamorfose.


Op Raceway Venray is men immer in de weer om het circuit nog beter te maken. Voor het seizoen 2015 waren er al veranderingen aan de kleine 395 meter oval gedaan. Destijds werd er een brug geplaatst en werd de tribune verplaatst. Gedurende het seizoen gaven de Stockcar F1 en F2 rijders aan dat de kleine oval erg snel was, voor sommigen t� snel. De organisatie heeft neemt, na deze signalen, maatregelen. Voor 2016 wordt de korte baan met ongeveer twaalf meter ingekort. Door het inkorten van het rechte stuk worden de bochten breder wat de veiligheid ten goede komt. Op 28 maart 2016 staan de eerste races gepland op het vernieuwde circuit.

In de Kop van Noord-Holland ligt het ACON Circuit. Op deze klei oval worden sinds de jaren zeventig races verreden van, onder andere, de Stockcar F1 klasse. De komende maanden wordt er aan het circuit gewerkt. De klei oval krijgt 'banking' in de bochten. Met deze kombochten kan de oval zich vergelijken met de Amerikaanse ovals uit het 'dirt racing' circuit. Door deze kombochten gaat de snelheid omhoog. Uit veiligheidsoverwegingen is hierdoor gekozen om de baan in te korten. De eerste racedag op het nieuwe circuit staat gepland op zondag 26 april 2016.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS