Formule 1

René Arnoux voorspelt constructeurskampioen F1 2024: “Ferrari heeft betere kans dan Red Bull”

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 april 2024 04:01

Ferrari kende een buitengewoon sterk weekend in Melbourne. Carlos Sainz en Charles Leclerc scoorden een knappe 1-2 in Albert Park en gaan als team bijna aan de leiding in het kampioenschap. Oud-Ferrari-coureur René Arnoux stelt zelfs dat Ferrari een grotere kans heeft om het constructeurskampioenschap te winnen dan Red Bull.

Rene Arnoux Ferrari Red Bull

De 1-2 finish werd mede mogelijk gemaakt door de uitvalbeurt van Max Verstappen, die de deur wagenwijd openzette voor het team uit Maranello. In gesprek met het Italiaanse La Gazzetta dello Sport vertelt Arnoux dat hij Ferrari liever op pure snelheid ziet winnen, maar dat hij ook wel verwacht dat dit op termijn gaat gebeuren: “Ik wil een echt duel zien, ik ben er niet in geïnteresseerd dat Ferrari door dat soort zaken wint. Integendeel, ik ben blij dat ze in een paar wedstrijden tijd een paar tienden van hun achterstand hebben weten weg te werken.”

“Ik hoop dat ze kunnen meevechten om het kampioenschap bij de constructeurs. Zeker omdat Perez niet bepaald op een hoog niveau zit. Ik denk zelfs, als er geen grote problemen komen, dat Ferrari wellicht een betere kans heeft dan Red Bull.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS