Formule 1

Reddingslijn voor Sergio Pérez bij Red Bull onthuld nu zorgen over Carlos Sainz blijken

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 mei 2024 05:02

Hoewel Sergio Pérez niet altijd voldoet aan de criteria van Red Bull om zijn stoeltje te behouden, zou de onwil om Carlos Sainz te contracteren en het gebrek aan alternatieven hem kunnen redden, zo zegt BBC F1-correspondent Andrew Benson.

Sergio Pérez Red Bulll Racing F1


In de podcast Chequered Flag begon Benson: "Charles Leclerc pakte de derde plaats. Het was een beetje een eenzame race voor hem. Hij was niet in staat om de twee auto's voor hem uit te dagen, maar hij reed wel foutloos.”

“Het laat zien dat hij een sterk seizoen rijdt, hij haalt heel consistent het beste uit die auto. Oké, Carlos Sainz won de race in Australië. Maar hoewel het veel zegt over het seizoen van Leclerc tot nu toe in zeven races, zegt het ook veel over Sergio Pérez, de man die hij heeft vervangen op de tweede plaats in het rijderskampioenschap.

"Verstappen heeft nu vijf van de zeven races gewonnen. En Pérez werd achtste, na als elfde te zijn gestart. Oké, het is moeilijk om in te halen op Imola, maar dat is niet goed genoeg als je in een Red Bull rijdt en het zal zijn hoop om bij dat team te blijven geen goed doen."

De Britse coureur Alice Powell. "Ik zal er geen doekjes om winden, hij doet het niet goed genoeg. Zeker dit weekend", zei ze. "Hij begon het seizoen vrij goed. Net zoals vorig jaar. Dat lijkt een beetje een trend. En dan krijgt hij een dip. We kunnen allemaal slechte weekenden hebben, dus misschien is dit voor hem gewoon een slecht weekend. We moeten in de gaten houden hoe hij het de komende races doet. Maar de druk lijkt altijd op Pérez te liggen en dat komt naar boven als iemand het opneemt tegen Max Verstappen. Maar Red Bull zal het snel zat zijn en ze hebben iemand nodig die sneller is en die Max van dichtbij kan steunen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS