Formule 1

"Red Bull heeft een nummer 1! Hopelijk onderschat Ferrari Carlos Sainz niet, hij kan Leclerc verslaan"

Uitgegeven door Bart • 16 mei 2020 19:14

Carlos Sainz werd donderdag door Ferrari gepresenteerd als tweede coureur naast Charles Leclerc. De Scuderia ziet in de jonge Monegask een echte kopman voor de komende jaren, maar is het verschil tussen beide coureurs wel zo groot? Oud-teambaas van Sainz in de Formule 3 Trevor Carlin denkt van niet. "Als Ferrari Carlos heeft aangenomen als tweede coureur, onderschatten ze hem", zegt Carlin in een interview met persbureau Reuters. "Hopelijk doen ze dat niet."

Carlos Sainz


"Ik weet dat Red Bull een nummer één coureur heeft", aldus Carlin doelend op Max Verstappen. "En dat Mercedes en Ferrari dat ook hebben, maar ik zie dat niet zo snel gebeuren bij Carlos. Geef hem dezelfde auto als Leclerc en hij zit erg dicht bij hem in de buurt. Carlos is erg snel. Misschien dat Charles hem in de kwalificatie wel de baas is, maar in de race is Carlos een stuk beter. Hij gaat zijn plaats echt wel afdwingen."

De 25-jarige Sainz vervangt viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel en zal zichzelf een bepaalde druk opleggen, maar volgens Carlin ligt de druk op de schouders van Leclerc. "Als Carlos mijn verwachtingen waarmaakt, zal hij een enorm kunnen verrassen. Dan maakt hij de tifosi erg, erg blij."

Carlin zag vorig jaar pas weer de echte Carlos Sainz in actie. "Bij Toro Rosso krijg je niet altijd de kans om jezelf volledig te ontwikkelen. Bij McLaren herkende ik de Carlos weer uit onze tijd in de Formule 3. Hij straalde veel meer rust en zelfvertrouwen uit. Hij is volwassen geworden en een echt goede coureur. Ik ben blij voor hem dat nu naar Ferrari gaat."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS