Formule 1

Carlos Sainz schrijft emotionele brief aan McLaren: "Ik druk mijzelf bijna nooit uit op papier"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 mei 2020 18:56

Carlos Sainz kwam met maar een doel naar McLaren om met het team terug te keren naar de top van het Formule 1-veld. Dit jaar is zijn tweede jaar bij de Britse F1-renstal, maar de Spanjaard heeft door het coronavirus nog geen wedstrijd gereden. In 2021 maakt Carlos Sainz de overstap naar Ferrari, de terugkeer naar de top met het team uit Woking zal dus geen gestalte krijgen. In een brief vertelt de Spaanse coureur zijn gevoelens aan het team.



“Dear McLaren-family",

“Ik druk mijzelf bijna nooit uit op een blanco vel papier, maar hier ga ik. Iedereen kent de fantastische historie van dit team, dat is niet nieuw. Hoewel, het was niet het geval tot ik de auto's van mijn idolen opgesteld zag langs de boulevard van de MTC, dat ik echt de betekenis van het worden van een McLaren-coureur begreep. De verantwoordelijkheid en trots begon meteen bij mij in te dalen. We hadden een grote uitdaging voor ons en geen tijd te verliezen."

"Sinds de eerste dag dat ik verhuisde naar Engeland, liet elk lid van deze enorme familie mij thuis voelen. Sommige mensen hielpen mij zelfs om mijn flat te vinden en de dingen in te vullen, dat gaf al een teken van teamspirit."

"Ik kon direct de fans, sponsoren, aandeelhouders, management, raceteam, hospitality-crew en iedereen in de fabriek vertellen dat we op dezelfde boot zaten, en zonder angst in dezelfde richting vooruit roeiden. Natuurlijk, Tomasso (race-engineer van Sainz, red.) was vooral goed in dat roeien! Ondanks een frustrerende start van het 2019-seizoen, voelde ik altijd de steun en het vertrouwen van iedereen om mij heen en ik wist dat het een kwestie van tijd was dat ik punten ging scoren."

Vorig seizoen eindigde ik mijn sterkste jaar in de Formule 1 en maakte het team een grote stap vooruit. Om als vierde in het constructeur kampioenschap en als zesde in het rijderskampioenschap te eindigen was een greweldige prestatie. Het podium in Brazilië was de kers op de taart."

"Ik heb altijd de passie en de steun van jullie gevoeld, de McLaren-fans, die blijven juichen, in elk land dat we bezoeken. Jullie zijn simpelweg geweldig. Sinds de eerste dag gaven jullie mij het meest warme welkom en ik ben er zeker van dat we de rest van deze ‘soepel lopende operatie’ samen gaan genieten!"

"Ik kan niet meer dan dankbaar zijn aan ieder afzonderlijk lid van de McLaren-familie. Het is een eer om een deel van jullie historie te zien en alles was ik kan zeggen is dank je wel."

"Oh! Lando, het was ook een genot om met jou te werken, mijn muppet vriend. Laten we dit met een hoogtepunt eindigen."

"Ondanks deze verschrikkelijke pandemie die ons positief momentum in de wacht heeft gezet, is 2020 nog niet voorbij en we gaan snel terug om het beste te geven. De tijd om gedag te zeggen komt aan het einde van het jaar. Tot dan, hard werken en laten we blijven pushen."

"Un abrazo!"

Carlos

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS