Formule 1

Red Bulls dominante RB19 beoordeeld na te zijn bestuurd door een andere wereldkampioen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 december 2023 11:02

Red Bull heeft één van zijn kostbare RB19's overgedragen aan Formule E-wereldkampioen en juniorcoureur Jake Dennis voor een testdag in Abu Dhabi.

Jake Dennis F1 Red Bull Racing


Na de Grand Prix van Abu Dhabi vertrouwde Red Bull één van hun twee RB19's toe aan regerend wereldkampioen Formule E en Red Bull sim/ontwikkelingsrijder Jake Dennis voor hun verplichte Young Driver-test, nadat ze hem ook hadden ingezet in FP1 in plaats van Max Verstappen.

Dennis reed 124 rondjes op het Yas Marina-circuit tijdens de Young Driver-test en eindigde als 14e, terwijl 'teamgenoot' Sergio Pérez als vierde eindigde terwijl de Mexicaan Pirelli-bandentests uitvoerde in de andere RB19.

Dennis, die met Andretti Global het 2022/23 Formule E-kampioenschap won, sprak met de media na zijn test met F1's meest dominante auto ooit. "Een hele speciale dag voor mezelf", vatte hij samen.

"In FP1 spring je er gewoon in en probeer je te overleven, terwijl je ergens zoals de grenzen wat meer kunt opzoeken en de auto echt kunt begrijpen. Dat is precies wat we hebben gedaan - we hebben 125 ronden gereden, we hebben veel data voor het team verzameld tussen mij en Checo Pérez. Er zijn genoeg dingen om aan te werken.”

"Mijn rol is een beetje anders dan die van Checo, maar desondanks hebben we veel informatie om mee terug te nemen naar de simulator en te proberen dingen verder te verbeteren voor de RB20 en, in het algemeen, de ontwikkeling van de simulator. Ik heb genoten van elke ronde, van alles, het was een geweldige dag."

Op de vraag of hij kon voelen wat de RB19 zo dominant maakte, lachte Dennis. "Van mijn kant is het heel moeilijk om dat te voelen, omdat ik uit de Formule E kom”, zei hij. "Zelfs als ik in de slechtste auto op de grid zou rijden, zou het heel speciaal voelen! Maar desondanks is de auto erg gevoelig voor je input, hij doet precies wat je wilt. Je hebt gewoon veel vertrouwen van de coureur nodig. Dat is iets wat je niet helemaal krijgt na wat ik doe en dan voor één dag instappen. Het kost tijd om dat op te bouwen. Maar de auto is een genot om in te rijden, het is iets heel speciaals."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS