Formule 1

Red Bull-onderzoek bijgewerkt nu vriend van klager Christian Horner zich uitspreekt

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 april 2024 17:30

De vrouwelijke werknemer die centraal staat in het Red Bull-onderzoek naar Christian Horner voelt zich naar verluidt erg 'overstuur en eenzaam'. Red Bull GmbH, het moederbedrijf van het F1-team, sloot het onderzoek naar de beschuldigingen over het gedrag van Christian Horner als teambaas vlak voor het begin van het F1-seizoen af met de afwijzing van het onderzoek. Maar de zaak blijft aan de oppervlakte komen.

Christian Horner F1 Red Bull Racing


Het onderzoek naar Horner werd vlak voor de seizoensopener in Bahrein geseponeerd, na uitgebreide ondervragingen en controles door een externe advocaat. Red Bull Racing heeft de vrouwelijke werknemer in kwestie geschorst vanwege vermeende oneerlijkheid door uitspraken en het gepresenteerde bewijsmateriaal, terwijl er een intern onderzoek loopt naar deze situatie en de bron van lekken in de media.

De geschorste medewerkster wordt deze week intensief ondervraagd, als onderdeel van het lopende onderzoek van Red Bull naar deze zaak. Hoewel de werkneemster in kwestie niet met de media heeft gesproken vanwege een wettelijk bindende geheimhoudingsovereenkomst, heeft een goede vriend van haar op grond van anonimiteit met de BBC gesproken.

Volgens een artikel van F1-journalist Andrew Benson kan de aanklaagster 'moeilijk begrijpen' hoe Red Bull de klacht heeft kunnen verwerpen. "Het is onmogelijk voor mensen om te begrijpen hoe het voor haar is", zegt de vriend. "Ze kan er niet over praten en ze wil er niet over praten. Maar ik kan je vertellen wat het met haar doet. Elke keer als ik haar iets vraag, breekt ze in tranen uit en zegt ze dat ze niemand heeft om mee te praten omdat ze niet erover mag praten."

"Ze is erg overstuur, erg boos, erg bang, erg geïntimideerd, erg eenzaam. Het is onmogelijk voor mensen om te begrijpen hoe het voor haar is zonder in haar schoenen te staan. Ze heeft moeite om te begrijpen hoe, gezien de informatie, een onafhankelijk proces tot de conclusies kan komen die het heeft getrokken, en de acties die daarop zijn gevolgd. Het is schokkend maar niet verrassend hoe overstuur ze is. Er zijn haar meerdere financiële aanbiedingen gedaan om haar verhaal te verkopen, maar ze had geen enkele interesse om daarop in te gaan.”

"Het feit dat ze niet met haar vrienden kan praten en alleen met haar directe familieleden mag praten... Je hebt een alleenstaande vrouw die de juiste procedure heeft gevolgd en het gevoel heeft dat ze niet wordt gehoord en dat het een totaal onrechtvaardig proces is geweest. Er is een behoorlijk moedige vrouw voor nodig om te doen wat ze heeft gedaan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS