Formule 1

Red Bull zoekt naar optie voor Williams-coureur Alex Albon

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 februari 2024 11:00

Red Bull is naar verluidt op zoek naar een optie voor een eerste weigering van Williams voor een overstap van hun voormalige coureur Alex Albon. De Thais-Britse coureur heeft zijn reputatie weer opgebouwd sinds hij in 2021 bij Red Bull werd vervangen door Sergio Pérez en is één van de meest gewilde coureurs op de grid geworden.

F1


Zijn huidige baas, Williams teambaas James Vowles, zei dat Albon een deal heeft met de Grove-ploeg tot het einde van 2025, maar Red Bull is naar verluidt geïnteresseerd in de jaren erna. Volgens een artikel van Motorsport wil het team uit Milton Keynes een 'eerste optie' op de diensten van de 27-jarige coureur.

Dit betekent dat als Albon een vrije coureur is, Red Bull de eerste optie heeft op een mogelijke deal. Max Verstappen heeft een contract tot 2028, maar de deal van zijn teamgenoot Sergio Pérez loopt af in 2024. Voor Albon zou een terugkeer naar Red Bull een terugkeer zijn naar een van de beste teams in de sport, maar de coureur probeert gefocust te blijven.

"Ik zou het ontkennen als ik zou zeggen dat er geen vragen en algemene gesprekken over zijn geweest, maar eerlijk gezegd is dat meer aan mijn management. Mijn focus ligt op het rijden", zei hij. "Ik wil zien hoe de auto zich voelt in Bahrein en de daaropvolgende vier, vijf, zes races en echt een gevoel krijgen voor de progressie die we hopelijk als team hebben gemaakt. Mijn hele focus ligt op Williams en daar zie ik mezelf. De snelheid van progressie is voor mij ook erg belangrijk, dus de tijd zal het leren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS