Formule 1

Red Bull met Verstappen versus Hamilton met Mercedes: “Singapore is een unieke uitdaging voor elk team

Uitgegeven door Peter Vader • 14 september 2023 10:12

De Grand Prix van Singapore staat voor de deur en lijkt weer een spannende aangelegenheid te worden. Deels veroorzaakt doordat de wedstrijd in het donker wordt verreden. Deels omdat Max Verstappen er nog nooit heeft gewonnen en deze Grand Prix omschrijft als zijn grootste uitdaging van dit seizoen. Mercedes-teambaas Toto Wolff dringt aan op voorzichtigheid met voorspellingen. Het is dezelfde Wolff die erg op zijn hoede is om te optimistisch te zijn. Hij zei: “Van vorig jaar tot dit jaar moeten we voorzichtig zijn met onze voorspellingen. We zouden kunnen roepen iets van ‘hoge downforce, hoera, volgende week staan we vlak achter Red Bull’, maar dat weten we niet en dat is nu de waarheid.”

Mercedes versus Red Bull

Erg dicht bij elkaar
“De teams van de tweede tot en met de zesde plaats kunnen behoorlijk dicht bij elkaar zitten – dat zijn wij, Ferrari, McLaren en Aston Martin. Maar we scoren consistent met twee auto's, we staan stevig tweede in het kampioenschap en hopelijk binnenkort derde in het rijderskampioenschap met Lewis, dus we leveren het best mogelijke werk gezien het gebrek aan prestaties van de auto", legde Wolff uit.

Het glas halfvol
In de preview van Mercedes in Singapore probeerde de Oostenrijker echter het glas halfvol te zien en voegde hij eraan toe: “We hebben het resultaat in Monza gemaximaliseerd met het pakket dat we hadden. Dat zal de rest van het seizoen belangrijk zijn om de tweede plaats bij de constructeurs veilig te stellen. Op een circuit dat niet noodzakelijkerwijs paste bij de kenmerken van onze auto, waren we nog steeds competitief. Het is bemoedigend om te zien dat de W14 goed presteert op een onderling verschillende reeks van circuits. We hebben wat tijd gehad om een intense double header te evalueren en we gaan nu naar een volgende.”

Singapore unieke uitdaging
“Singapore is een unieke uitdaging voor elk team”, aldus Toto Wolff in een bericht van GrandPrix247. “De warme en vochtige omstandigheden zijn zwaar voor de coureurs, teamleden en auto’s. Het is een hobbelig circuit en er zijn ook dit jaar enkele wijzigingen in de lay-out. Het zou de ronde vloeiender moeten maken en iets vriendelijker voor de banden. De strijd met onze naaste concurrenten is ongelooflijk dichtbij. Het is moeilijk te voorspellen hoe de order elk weekend zal uitwerken. Niettemin presteren we doorgaans beter op circuits met veel downforce, dus we hebben goede hoop op een competitieve prestatie”, besluit de Mercedes-baas.

Mercedes staat momenteel tweede in de F1 Constructors’ Champions van 2023, met maar liefst 310 punten achterstand op leider Red Bull.

Toto Wolff F1 MercedesBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS