Formule 1

Red Bull insider bevestigt echt RB20 plan met upgrades die al in de pijplijn zitten

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 februari 2024 06:33

De Red Bull RB20 die meedoet aan de Grand Prix van Bahrein, zelfs de auto die op de laatste testdag op de baan was, zal een andere auto zijn dan die het team vorige week onthulde. Red Bull was het laatste team dat zijn auto voor 2024 officieel lanceerde. De regerend wereldkampioen onthulde een RB20 die enige gelijkenis vertoonde met de Mercedes van vorig jaar.

RB20 Max Verstappen


In wat werd aangekondigd als een grote verschuiving in het ontwerp ten opzichte van de RB19 van vorig jaar, lijkt de vorm van de inlaat aan de zijkant van de RB20 dit jaar op het ontwerp van Mercedes uit begin 2023. De koelinlaten, die doen denken aan verticale brievenbusgleuven, zijn ook naar achteren verplaatst en zitten iets lager op de auto. De motorkap is een ander gebied dat meer 2023 Mercedes is met zijn lange koelgoten die over de hele lengte lopen.

Aangezien Mercedes deze ontwerpen echter heeft geschrapt nadat het niet was gelukt om de auto te laten werken, hebben Sky Sports-analisten de theorie van een 'dummyauto' geopperd. Voormalig Aston Martin strateeg Bernie Collins is 'zeer achterdochtig' over de vraag of de auto die bij de introductie van Red Bull te zien was, ook de auto op het circuit in Bahrein zal zijn.

Voormalig Red Bull F1-coureur David Coulthard, die aanwezig was bij het testen van de RB20 door het team op Silverstone, bevestigde dat wat er tot nu toe van Red Bull te zien is geweest de 'launch iteration' van de auto is.

Er zullen upgrades komen, sommige zelfs al op de eerste testdag van woensdag in Bahrein, maar of dat het einde betekent van de Mercedes-onderdelen, zei hij niet. "Alleen dat hij functioneert zoals je zou verwachten in die omstandigheden - geen verrassingen", vertelde hij de officiële F1-website over de Red Bull-shakedown.

"Het technische team was blij met de cijfers die ze kregen voor wat betreft de dingen die je eruit kunt halen, de koeling en de belastingssensoren. Ook al vond je de auto geweldig tijdens een shakedown, het enige dat telt is de kwalificatie op zaterdag en de race op zondag tijdens de eerste ronde in Bahrein. Het is een eerste iteratie. Er komen upgrades voor de test tot en met de laatste dag en er kan zelfs een upgrade komen voor de vrijdag van de race in Bahrein. Al deze upgrades zullen naar verwachting de prestaties, balans en rondetijden veranderen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS