Ovalracing Venray

Record aantal deelnemers LMV8 SuperCup tijdens Pinksterraces + ENTRY LIST

Uitgegeven door Dirk Kempen • 13 mei 2016 12:29 • Print artikel

Reguliere namen, coureurs die terugkomen en nieuwkomers zijn allemaal van de partij in de LMV8 SuperCup. Dit zorgt er voor dat er maar liefst 25 auto's aan de start staan tijdens de Pinksterraces in het voorprogramma van de NASCAR Whelen Euro Series.


De grote V8 stockcars, afgeleid van de Amerikaanse stockcar auto's, vormen een vaste waarde op de snelste halve mijl van Europa, Raceway Venray. Tijdens de Pinksterraces krijgen de coureurs zes races om het publiek te vermaken en zoveel mogelijk punten te scoren voor het kampioenschap. Op dit moment gaat oud DTM-rijder Stefan Oberndorfer aan de leiding in het kampioenschap. Hij wordt op de voet gevolgd door Gerhard Newman en Jos Kuypers. Andere kanshebbers voor de overwinning zijn, onder andere, Patrick den Biggelaar, Frank Wouters en Barry Maessen. Maessen heeft, samen met Colin White en Marko Stipp, een erg druk weekeinde. Het drietal rijdt in de LMV8 SuperCup ťn de NASCAR Whelen Euro Series.

Op de deelnemerslijst staan twee nieuwe namen. Oud rallycrosser Bart Bel maakt zijn debuut in een late model opgebouwd door Hendriks Motorsport. De andere debutant is Victor Smolski. De Duitse coureur, rijdend met een Wit-Russische licentie, heeft veel ervaring op de Nordschleife en met rallies. Voor Smolski wordt het zijn eerste race in een stockcar.

Op eerste pinksterdag, zondag, start de eerste LMV8 SuperCup race om 13:15. Op tweede pinksterdag wordt het weekeinde, na zes races, afgesloten met een finale over 30 ronden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS