Ovalracing Venray

Ralph Verberkt krijgt op RaceWay Venray loon na werken in LMV8 Oval Series

Uitgegeven door Dirk Kempen • 23 augustus 2016 12:29 • Print artikel

Na de zware LMV8 Oval Series races op zaterdag waren er vijftien auto's aan de start op de zondag van het World Cup weekeinde op Raceway Venray. Ralph Verberkt overwon zijn problemen eerder in het seizoen en won tweemaal, rookie Jeroen van Eerd won zijn eerste race van zijn carriŤre.


Dave van Haarlem ging in de openingsfase van de eerste race naar de leiding. De als zevende gestarte Milou Mets werkte haar weg naar voren. Binnen enkele ronden lag de snelle dame op plaats twee. Achter Van Haarlem en Mets sloten Jeroen van Eerd en Barry Maessen aan. De Hendriks Motorsport late model passeerde Mets ťn Van Haarlem voor de leiding in de race. In de achtervolging toucheerde Mets de auto van Van Haarlem. Hierbij liep Mets veel schade op waardoor ze moest opgeven. Achter Van Eerd eindigden Maessen en Stefan Oberndorfer op de tweede en derde plaats.

Bij de start van de tweede race passeerde Van Haarlem zijn teamgenoot Chris Holtkamp voor de leidende positie. Achter Holtkamp volgende Mets en Maessen. Ralph Verberkt racete zijn weg snel naar voren. Binnen enkele ronden ging hij voorbij aan Holtkamp op weg naar Van Haarlem. Verberkt ging zonder problemen voorbij aan zijn concurrent uit Doetinchem. Barry Maessen eindigde de race op plaats twee, voor Milou Mets.


Voor de finale ging Verberkt direct vanaf plaats drie naar de leiding op een vochtige baan. Door straf te verdedigen van Van Haarlem op plaats twee bouwde de coureur uit Horst een voorsprong op van meer dan tien seconden. Nadat Maessen voorbij ging aan Verberkt probeerde hij zijn concurrent bij te halen. De charge van Maessen wierp geen vruchten af, hij nam genoegen met plaats twee. Achter Maessen was Colin White snel onderweg. In de laatste ronden ging de Britt voorbij aan Van Haarlem, Holtkamp en Stephan Driessen voor de derde plaats.

Na de zes races tijdens het World Cup weekeinde gaat AustraliŽr Gerhard Newman aan de leiding in het kampioenschap. Op 25 september keren de snelste stockcarrijders van Nederland terug op de halve mijls oval. Fotoīs: Tony Sempels

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS