Formule 1

Ralf Schumacher over dominantie Max Verstappen: “Geen vergelijking trekken met mijn broer of Ayrton Senna, zij waren uitzonderlijk in hun tijd”

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 november 2023 07:03

Max Verstappen veroverde in Brazilië zijn zeventiende Grand Prix-overwinning van het seizoen. Hij scherpte zijn eigen record van meeste overwinningen in één seizoen aan en brak een record uit 1952. Verstappen verbrak het hoogste percentage overwinningen van Alberto Ascari. Michael Schumacher staat in dat staatje op de derde plek. Michaels broer Ralf staat niet in de statistiek, maar hij is wel enorm onder de indruk van Verstappen.

Ralf Schumacher Max Verstappen

Max Verstappen racet van overwinning naar overwinning. Hij blijft geschiedenis schrijven en maakt simpelweg geen fouten in Brazilië”, begint Schumacher in zijn column bij de Duitse tak van Sky Sports. “Ik ben er echter geen voorstander van om altijd vergelijkingen te trekken met mijn broer of Ayrton Senna. Ze waren uitzonderlijk in hun tijd. Dat is Verstappen nu ook. Het is ongelooflijk hoe hij het doet. Als je zijn prestatie vergelijkt met zijn teamgenoot Sergio Perez, was er opnieuw een groot verschil in de race”, aldus de zesvoudig Grand Prix-winnaar.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS