Formule 1

Racen in de straten van je eigen woonplaats Monaco: "Mentale focus voor elke centimeter asfalt"

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 23 mei 2024 14:14

Stake F1 Team KICK Sauber racet in Monte Carlo voor wat misschien wel een van de bekendste en meest tot de verbeelding sprekende races op de F1-kalender is: de Grand Prix van Monaco. Deze race, een belangrijk onderdeel van het kampioenschap, is in veel opzichten bijzonder: het vrijwel onveranderde circuit sinds de oorsprong van de autosport, de glitter en glamour van Monaco, de VIP's en gekroonde hoofden die voor dit raceweekend samenkomen in het Prinsdom – allemaal dragen ze bij aan het maken deze race uniek.

Valtteri Bottas

Valtteri Bottas kijkt uit naar de race in zijn woonplaats: “Monaco is in alle opzichten bijzonder. Het is zo’n terugkeer naar een ander tijdperk van de autosport, zowel wat betreft het circuit zelf als wat betreft alles wat er rondom het evenement plaatsvindt. Het is een belangrijke datum op de kalender en één die altijd plezierig is. Bovendien, omdat ik in Monaco zelf woon, mag ik elke avond naar huis, iets wat je zeker in geen enkele andere race van het seizoen kunt doen! Monaco is een grote uitdaging voor een coureur. Het is een plek die niet alleen techniek en precisie vereist, maar ook absolute mentale focus vereist voor elke centimeter asfalt. Er is geen enkele plek waar je kunt ontspannen of je aandacht op iets anders kunt richten – en elke fout wordt bestraft: het is zwaar, maar wel een leuke uitdaging."

"Hoewel de kwalificatie in elke race van cruciaal belang is, krijgt het in Monaco een nog crucialere rol. Voeg daarbij het weer, dat vaak en plotseling kan veranderen, en je hebt zoveel elementen van potentieel gevaar in één enkele race. Dit maakt deze race tot wat hij is, en het is een uitdaging waar ik van geniet.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS