Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

RaceXpressOnTour@Nürburgring: Mercedes-AMG domineert ook zondagsrace bij de ADAC GT Masters + VIDEO

Uitgegeven door Peter Vader • 8 augustus 2022 09:02

Het Drago Racing Team ZVO heeft met Jules Gounon (27, GER) en Fabian Schiller (24, GER) zondag een spannende achtste ronde van de ADAC GT Masters op de Nürburgring gewonnen. Fabian Schiller kwam na 42 ronden als eerste over de finish in de Mercedes-AMG GT3 Evo met startnummer 4 en zorgde zo voor de tweede overwinning voor Mercedes-AMG in dit raceweekend van de ADAC GT Masters. “Het was een geweldige race. Onze auto reed fantastisch en we hadden een goed tempo. We waren zaterdag derde, nu de overwinning - ik ben helemaal blij", zei de 24-jarige coureur. 23.500 fans zagen spectaculaire en opwindende autosport, beleefden ondersteunende series boordevol actie en zorgden voor een nieuw bezoekersrecord in het Duitse GT-kampioenschap op de Nürburgring.

ADAC GT Masters Nürburgring 1 podium met winnaars

In de eerste helft van de race leek het wel een kopie van de zaterdag. Net als Raffaele Marciello (27, I) had polesitter Maro Engel (36, Italië) de dag ervoor de leiding in de #48 Mann-Filter Team Landgraf Mercedes-AMG GT3 Evo. Jules Gounon hield echter nauw contact met zijn merkcollega, de tweede Mercedes-AMG van het Mann-Filter Team Landgraf met aan het stuur Frank Bird (22/GB), die volgde op de derde plaats. Ook na de verplichte pitstop bleef deze rangorde voorlopig van kracht. Toen werd de leidende Raffaele Marciello geplaagd door tegenslag. De Mercedes-AMG-fabriekscoureur kreeg een strafronde voor het blokkeren van zijn achtervolger Fabian Schiller in de pitlane en moest Schiller, die het stuur van Jules Gounon had overgenomen, voorbij laten gaan.

ADAC GT Masters Nürburgring 2

Joel Sturm (20, GER) van Allied-Racing kroonde opnieuw een tactisch meesterwerk met de derde plaats in de Porsche 911 GT3 R met startnummer 22. Na een bliksemstart had zijn collega Sven Müller (30, DEU) zich in de eerste ronde al van de twaalfde naar de vijfde plaats gevochten. Een vroege pitstop en de penalty van de Mercedes-AMG voor hem, verzekerden de laatste plaats op het podium voor het Porsche-duo.

Het geluk van de een was het ongeluk van de ander. Op de derde plaats kreeg ook Elias Seppänen (18/FIN), die de cockpit van de #84 Mercedes-AMG GT3 Evo had gewisseld met Frank Bird, een straf wegens te kort stilstaan in de pits en moest uiteindelijk genoegen nemen met de vierde plaats. Aan de andere kant ging het heel goed met de combinatie van Maximilian Götz (36, GER) en Ezequiel Perez Companc (27, RA) in de #90 Mercedes-AMG GT3 Evo. Het Madpanda Motorsport-duo begon op de negende plaats en eindigde als vijfde, het beste resultaat voor het Spaanse team tot nu toe in de ADAC GT Masters. De beste Lamborghini-coureurs waren Konsta Lappalainen (20, FIN) en Mick Wishofer (22, AUT) van Emil Frey Racing, op de zesde plaats. Achter hen eindigden Kim-Luis Schramm (24, DEU) en Dennis Marschall (25, DEU) van Rutronik Racing als zevende in de snelste Audi R8 LMS GT3 Evo II. Franck Perera (38, V) en Arthur Rougier (22, V) van Emil Frey Racing toonden een geweldige vechtlust, goed voor de tiende plaats met hun #19 Lamborghini Huracán GT3 Evo en zij eindigden de race van zondag op de achtste plaats. Ook het koppel Jesse Krohn (31/FIN) en Nicky Catsburg (34/NL) van Schubert Motorsport lieten hun tanden zien en vochten zich een weg omhoog van de voorlaatste naar de negende plaats in de #20 BMW M4 GT3. Maximilian Paul (22, DRESDEN) en Marco Mapelli (35, I) vervolledigden de Top-10 in de Paul Motorsport Lamborghini Huracán GT3 Evo #71.

ADAC GT Masters Nürburgring 3 Mercedes winnaar

Jules Gounon: “Mijn carrière begon op de Nürburgring. Daarom is het des te leuker om hier mijn tiende ADAC GT Masters-overwinning te kunnen vieren. We hadden liever gewonnen in een duel op de baan, maar dat is autosport, er zijn regels. Ik neem dit succes graag mee.”

Fabian Schiller: “Natuurlijk was het bitter voor Raffaele Marciello, die voor ons stond, om een penalty te krijgen. Hij reed voor me uit de pits en werd erg traag. Ik weet niet waarom, maar zoiets wordt gestraft."

ADAC GT Masters Nürburgring 4

Kijk 2 minuten lang naar de hoogtepunten van de zondagsrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring:Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS