Formule 1

RESULTATEN Pre-Season F1 test: Zo verliep de tweede dag wintertest in Bahrein; Max Verstappen aan de zijlijn

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 februari 2024 16:44

Carlos Sainz sluit de tweede testdag in Bahrein af als snelste. De Ferrari-coureur is de enige die een ronde voltooide onder de 1:30m. Sergio Perez klokte de tweede tijd en reed maar liefst 129 rondjes.

Results testing F1 Bahrain

De tweede dag van de pre-season test in Bahrein begon met Max Verstappen aan de zijlijn, terwijl zijn teamgenoot Sergio Perez de ochtend namens Red Bull domineerde. Charles Leclerc toonde opnieuw zijn snelheid in de Ferrari, terwijl Logan Sargeant na een probleem met zijn aandrijf-as van gisteren vastberaden was om te presteren in zijn Williams. Gedurende de ochtend concentreerde Leclerc zich op kwalificatieruns, bijna even snel als Verstappen's toptijd van de vorige dag. Sergio Perez had aanvankelijk remproblemen, maar kwam later op de baan en sloot het eerste uur af met de vierde tijd.

In het tweede uur was Guanyu Zhou de kilometervreter in zijn Sauber, terwijl Sargeant indruk maakte met zijn doorzettingsvermogen en Lewis Hamilton worstelde met de harde wind in zijn Mercedes. Halverwege het uur begon de baan drukker te worden, maar Perez had nog steeds moeite om een competitieve tijd neer te zetten. Leclerc bleef aan de leiding, met Oscar Piastri op de tweede plaats en Zhou als de coureur met de meeste rondes.

Het derde uur werd abrupt onderbroken door een rode vlag vanwege een losgeslagen putdeksel, waardoor de ochtendsessie werd gestaakt. Leclerc en Yuki Tsunoda hadden tot dan toe indruk gemaakt met respectievelijk 36 en 40 rondes.

In de middagsessie, die een uur eerder begon vanwege de onderbreking, concentreerden de teams zich op longruns. Carlos Sainz zette de snelste tijd van de week neer, terwijl Norris en Perez ook sterke prestaties leverden. Perez ondervond wat motorproblemen, maar reed nog steeds meer dan 100 ronden, net als Sargeant en Hamilton.

Het laatste uur, bekend als 'power hour', zag Perez een snelle tijd noteren, zij het met een aanzienlijke achterstand op Sainz. De FIA testte alle systemen in het laatste kwartier, waaronder de rode vlag, Safety Car en Virtual Safety Car, in voorbereiding op de komende races. In de absolute eindfase oefenden enkele coureurs nog hun proefstart.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS