Formule 1

RESULTATEN Pre-Season F1 test: Zo verliep de derde dag wintertest in Bahrein

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 februari 2024 16:29

De laatste dag van de driedaagse Formule 1 wintertest in Bahrein begon met een mix van activiteit en stilstand. Sergio Perez, vervangend voor Max Verstappen in de ochtendsessie, haalde snelheid uit de RB20, terwijl Carlos Sainz indruk maakte met zijn Ferrari. Echter, een herhaling van het putdeksel-incident zorgde voor vertraging en frustratie bij de teams, met Perez als de ongelukkige die het probleem veroorzaakte. Ondanks de onderbrekingen slaagden de teams erin om hun programma voort te zetten, met Sainz aan kop van het veld.

Max Verstappen F1

In het tweede uur bleef Sainz dominant, terwijl anderen zoals Lewis Hamilton en Lance Stroll ook hun snelheid lieten zien. Daniel Ricciardo en Sainz zelf bleven consistent veel rondjes draaien, met Ricciardo als de meest actieve coureur op de baan. Het werd duidelijk dat de teams zich richtten op langere runs en race-simulaties, met de focus op het verzamelen van waardevolle data voor het seizoen.

Het derde uur zag Max Verstappen eindelijk achter het stuur kruipen, met een indrukwekkende eerste prestatie die hem meteen naar de top van de tijdenlijsten bracht. Ondertussen bleven coureurs zoals Charles Leclerc en Fernando Alonso snelheid tonen, terwijl Verstappen zich richtte op een race-simulatie. De teams begonnen ook te anticiperen op kwalificatiesimulaties, hoewel Verstappen nog steeds gericht was op langere runs.

F1 test Bahrein

Naarmate de dag vorderde, werd het tempo opgevoerd met het 'Power hour' in zicht. Verstappen bleef zich echter concentreren op langere runs, terwijl anderen zoals Oscar Piastri en George Russell zich in de top van het klassement werkten. Het leek erop dat Verstappen zijn ware snelheid nog niet volledig onthulde, wat wijst op een geconcentreerde aanpak van Red Bull.

uitslag F1 Bahrein

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS