Autosport NL • Formule Renault 2.0

Récardo Bruins wint Alfred Abbenes Trofee!

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 14 november 2005 14:42

Recardo Bruins

Onder grote belangstelling heeft Récardo Bruins afgelopen vrijdag de Alfred Abbenes Trofee tijdens Speed & Design in de Utrechtse Jaarbeurs in ontvangst genomen! De Drentse autocoureur won deze prijs nadat hij in eerste instantie werd gehuldigd voor zijn derde plaats in het Nederlands Formule Renault 2.0 Kampioenschap. Deze onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt aan de rijder die over het gehele seizoen de meeste progressie heeft gemaakt op het gebied van autosportprestaties in combinatie met uitmuntend talent!

Niet voor niets dat Bruins voor deze prijs was genomineerd. De 19-jarige coureur heeft dit jaar een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Nadat hij vorig jaar zijn eigen Orange Motorsports team verruilde voor Van Amersfoort Racing bewees Bruins meteen uit het juiste racehout te zijn gesneden. De student, die naast het Nederlands Kampioenschap tevens de meeste wedstrijden uit het Duitse Kampioenschap reed, pakte in zijn tweede jaar Formule Renault 2.0 totaal 2 pole positions, 5 podiums, 1 overwinning en verbrak tevens het baanrecord van Zandvoort!

Bovendien greep de rijder van teambaas Frits van Amersfoort in zijn laatste race tijdens de Finale Races op het duinencircuit definitief naar de derde plaats in het Nederlands Formule Renault 2.0 Kampioenschap. Met slechts 1 punt verschil sloot de inwoner uit Zwartemeer het kampioenschap op uitstekende wijze af! Voor Récardo kwam deze onderscheiding dan ook als donderslag bij heldere hemel uit de lucht vallen!

Récardo: “Ik werd in eerste instantie gebeld door de NAV om mijn prijs in ontvangst te nemen voor het behalen van de derde plaats in het Nederlands Kampioenschap. Ik werd daarna compleet verrast nadat de dochter van Alfred Abbenes mij deze trofee overhandigde. Ik stond er wel van te kijken dat ze juist mij hebben gekozen voor deze onderscheiding, omdat ik daar totaal geen rekening mee had gehouden. Ik voel me enorm vereerd want het is toch een erkenning dat ik goed bezig ben. Wij zijn momenteel druk in onderhandeling met diverse partijen om volgend seizoen de overstap te maken naar het Duits Formule 3 Kampioenschap. Deze trofee opent zeker weer nieuwe deuren in het bedrijfsleven om het nodige budget voor elkaar te krijgen!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS