Formule 1

Programmering Formule 1 op Viaplay - Dutch Grand Prix 2023 op Circuit Zandvoort

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 augustus 2023 06:02

Hilversum – Programmering Formule 1 op Viaplay - Dutch Grand Prix op Circuit Zandvoort! Vanaf deze week kleurt streamingsdienst Viaplay oranje in aanloop naar de Dutch Grand Prix in Zandvoort. Maar liefst acht dagen op rij zitten de fans van Formule 1 en Max Verstappen in Nederland op pole position. Dagelijks brengt Viaplay de racefans op de hoogte van het laatste nieuws en kunnen ze genieten van alle actie op en naast de baan. De week wordt afgetrapt met de talkshows ‘Zandvoort Shakedown’ en zodra het race-geweld op vrijdag losbarst in de duinen is Viaplay live aanwezig met de ‘Super Days’. Op de maandag na de race (31 augustus) wordt het oranje-feest afgesloten met ‘In De Slipstream’. Dat betekent dat de fans van autosport in totaal zo’n 30 uur kunnen genieten van het grootste race-spektakel van Nederland.

Viaplay Amber Brantsen Giedo van der Garde Christijan Albers en Ho-Pin Tung


De Dutch Grand Prix is inmiddels een vaste waarde geworden op de Formule 1-kalender. Het evenement geniet een unieke status, is al maanden uitverkocht en heeft een nieuwe standaard gezet voor het organiseren van een Grand Prix. Net als afgelopen jaar zorgt Viaplay ervoor dat de thuisblijver niets hoeft te missen van dit spektakel op Nederlandse bodem. De oranje-sfeer knalt met ruim 300 kilometer per uur de huiskamers binnen. Dat begint allemaal met de dagelijkse talkshow ‘Zandvoort Shakedown’ waarin historie en actualiteit worden afgewisseld met techniek en interviews met de hoofdrolspelers van de Dutch Grand Prix. Vanaf vrijdag worden er extra lange live uitzendingen gemaakt met aandacht voor zowel de Formule 1, Formule 2 en de Porsche SuperCup. Tussen de sessies in verzorgt het Viaplay-team analyses, achtergrondverhalen en een exclusieve kijk achter de schermen van de Formule 1.

Alle ‘Zandvoort Shakedown’ en live uitzendingen worden gepresenteerd door Amber Brantsen die wordt bijgestaan door vaste Viaplay-analisten Christijan Albers, Giedo van der Garde en Ho-Pin Tung. Daarnaast schuiven er elke dag verschillende analisten, Formule 1-coureurs, teambazen en gasten aan in de Viaplay-studio. In de paddock, pitlane en op de grid zijn Chiel van Koldenhoven, Tom Coronel en David Coulthard de vaste verslaggevers die het laatste nieuws vanaf het circuit brengen. Van vrijdag tot met zondag wordt het team aangevuld met Anne-Marie Fokkens die vanuit het dorp en langs het circuit de fan-beleving naar de huiskamer brengt. Het commentaar van de Formule 1-sessies ligt in de vertrouwde handen van Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk.

Marco Zwaneveld, Head of Sport van Viaplay: “De Grand Prix in Zandvoort is een uniek feest vanaf de eerste sessie op vrijdag tot ruim nadat de finishvlag is gevallen op de zondag. We willen dit feest ook in de huiskamers brengen. Van het station in Zandvoort tot aan de startgrid en van de camping tot de paddock, we zijn overal bij zodat niemand iets hoeft te missen.”


Programmering Viaplay - Dutch Grand Prix

MAANDAG - 21 AUGUSTUS
20:30 - 21:30u: Zandvoort Shakedown

DINSDAG - 22 AUGUSTUS
20:30 - 21:30u: Zandvoort Shakedown

WOENSDAG - 23 AUGUSTUS
20:30 - 21:30u: Zandvoort Shakedown

DONDERDAG - 24 AUGUSTUS
20:30 - 21:30u: Zandvoort Shakedown

VRIJDAG - 25 AUGUSTUS
12:00 - 17:00u: Super Friday
20:30 - 21:30u: Zandvoort Shakedown

ZATERDAG - 26 AUGUSTUS
09:30 - 18:00u: Super Saturday
19:00 - 19:30u: Samenvatting kwalificatie
20:30 - 21:30u: Zandvoort Shakedown

ZONDAG - 27 AUGUSTUS
09:30 - 18:00u: Super Sunday
19:00 - 19:30u: Samenvatting race
20:30 - 21:30u: Paddock Walk

MAANDAG - 28 AUGUSTUS
18:00 - 18:45u: In De Slipstream

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS