Formule 1

Probleem voor Max Verstappen in Monaco? Komt Ferrari in Monaco nog dichterbij Red Bull?

Uitgegeven door Peter Vader • 22 mei 2024 05:02

Wacht Max Verstappen een probleem in Monaco? De uit Graz afkomstige consultant van Red Bull – Helmut Marko - is ervan overtuigd: de RB24 uit Milton Keynes zal zich niet op zijn gemak voelen in de smalle straatjes van Monte Carlo. Langzame bochten en stoepranden domineren de schilderachtige omgeving op een uniek circuit op de wereldkampioenschapskalender. Maar even kort-door-de-bocht: Red Bull vreest het Prinsdom met zijn dreigende curbstones. De F1-reis gaat na Imola verder, het volgende station ligt in het bijzondere Monaco. De voorspellingen zijn dat Ferrari en McLaren nog steeds stevig met elkaar in gevecht zijn, waarbij Red Bull in nog meer moeilijkheden verkeert, althans volgens teamadviseur Helmut Marko.

Helmut_Marko_F1_Red_BullHelmut Marko over Monaco: “Het zal waarschijnlijk één van de moeilijkste circuits voor ons worden, mede vanwege de kerbs.”

Moeilijk circuit
Met een zucht van verlichting na de laatste ronden van Imola, die met een toenemend Lando-alarm eindigde, richt Helmut Marko zijn blik op de volgende afspraak. Monte Carlo staat al voor de deur en de 81-jarige Oostenrijker bereidt zich voor op het ergste: “Het zal waarschijnlijk één van de moeilijkste circuits voor ons worden, mede vanwege de kerbs.”

Verschillen steeds kleiner
Dan over het vooruitzicht. In een absoluut uniek weekend worden resultaten verwacht die vergelijkbaar zijn met die in Emilia-Romagna, met kleinere, onderlinge verschillen en een Red Bull-team dat niet langer dominant is. Helmut Marko is het daarmee eens: “We weten zeker dat er gevochten gaat worden in Monaco.”

Monaco_Ferrari_Red_Bull_regenWordt het in Monaco Ferrari voor Red Bull?

Het meest verraderlijke team?
Maar wie wordt het meest verraderlijke team voor Max Verstappen en Sergio Perez? Volgens Helmut Marko zullen de rode auto's uit Maranello de favorieten zijn. Tevreden met het werk van de nieuwe updates op een circuit dat aan de vooravond niet gemakkelijk was, zullen de Maranello-mannen proberen te profiteren van het goede gedrag van de SF-24 in langzame bochten en op kerbs . Wat verrassend is, is niet zozeer de voorspelling van Helmut Marko, maar de reden van zijn voorspelling.

Zondagavond weten we het...
“Ik denk dat de Ferrari's sterker zullen zijn dan de McLarens, omdat het allemaal om de kwalificatie draait. In Monaco wordt alles beslist in de kwalificatie”, aldus de Red Bull-adviseur afkomstig uit Graz. Een bijzondere reden want de grootste zwakte van de 2024-Ferrari is tot op heden zijn vliegende ronde. Omdat de SF-24 tijdens de kwalificatie verschillende keren zijn potentieel niet kon realiseren, toonde de SF-24 in plaats daarvan vaker zijn spieren op het gebied van racetempo, zoals vaak door de coureurs zelf werd aangegeven. Desondanks komt de voorspelling van de Red Bull-consulent overeen met de verwachtingen van de meesten: de rode auto gaat naar het Prinsdom met als doel de grootste trofee mee naar huis te nemen! Dat is toevallig ook het doel van Lando van McLaren. En ook van Max Verstappen met de Red Bull RB24. Spannend dus. Zondagavond weten we wat het is geworden. Verrassingen zijn nooit uitgesloten in Monaco!Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS