Formule 1

Privé-test voor Mercedes: tweedaagse Formule 1-test Hamilton en Bottas op Silverstone

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 juni 2020 18:20 • Print artikel

SILVERSTONE -Mercedes zal volgende week een tweedaagse privé-test uitvoeren op het circuit van Silverstone in de aanloop naar de terugkeer van de Formule 1. Coureurs Valtteri Bottas en Lewis Hamilton zullen elk om de beurt achter het stuur kruipen. Bottas bestuurt de 2018 Mercedes W09 op dinsdag, Hamilton rijdt een dag later.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix


Het is de eerste keer sinds de preseason-test van eind februari dat Hamilton en Bottas hebben gereden. De twee krijgen de kans om hun voorbereidingen voor het zwaar vertraagde seizoen, dat op 5 juli begint met de Grand Prix van Oostenrijk.

Mercedes krijgt de gebruikelijke beperkingen opgelegd die van toepassing zijn op testdagen buiten de officiële F1-tests, met inbegrip van het gebruik van een auto die ten minste twee jaar oud is. Het Duitse topteam zegt dat het de twee dagen zal gebruiken om zich te concentreren op 'het doorlopen van protocollen om voor iedereen de veiligheid te kunnen garanderen zodra we weer gaan racen'.

Voor de teamleden zal het een kans zijn om te oefenen met de beperkingen die gelden als het seizoen in Oostenrijk begint onder de strikte hygiene en veiligheidsrichtlijnen van de F1. Dit omvat het gebruik van sociale afstandsmaatregelen, gezichtsmaskers en andere persoonlijke beschermingsmiddelen.

Hamilton en Bottas worden in het Verenigd Koninkrijk verwacht voordat de 14-daagse quarantainebeperkingen voor internationale aankomsten. Die worden op 8 juni van kracht. Zij gaan op de fabriek in Brackley simwerk doen en voorbereidingen uitvoeren.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS