Formule 1

Prema legt keuze voor IndyCar uit: “Behalve de Formule 1 al alles bereikt”

Uitgegeven door Frank Korsel • 12 april 2024 18:02

Prema debuteert volgend seizoen in de IndyCar-series. De grootste kweekvijver voor jonge coureurs rijden in alle opstapklassen tot aan de Formule 1 en breiden zich nu ook uit naar Amerika. Samen met Chevrolet gaan ze een gooi doen naar de prijzen, maar waarom kiest Prema voor de IndyCar?

Prema IndyCar Rene Rosin

Teambaas René Rosin legt in een persconferentie van de IndyCar uit waarom ze de stap naar de andere kant van de oceaan maken: “Het is een geweldige uitdaging. Het is iets wat onze zakelijke mogelijkheden op een ander niveau, op een ander continent, uitbreidt. We wilden weg uit Europa omdat we natuurlijk elke mogelijke categorie binnen de ladder van de autosport hebben bereikt, behalve de Formule 1 in Europa, van karting tot Formule 2. We hebben een technische samenwerking in het World Endurance Championship.”

“Dit is iets waar we naar op zoek waren om onze grenzen te verleggen en ervoor te zorgen dat we binnen onze entiteit een wereldwijde groep kunnen creëren. Waarom in '25? Natuurlijk, wanneer PREMA zich bij een kampioenschap voegt, is het niet alleen om erbij te zijn of om als veldvulling te fungeren, we willen deel uitmaken als een topteam. We willen deel uitmaken wanneer we klaar zijn om iets te doen. '24 tot '25 was het juiste moment voor ons wat betreft structuren, al onze andere programma's die we doen, om hier in de VS een nieuw avontuur op te zetten.”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS