Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Porsche Mobil 1 Supercup: spektakel verwacht in Silverstone: veel Nederlanders onder aanvoering van Larry ten Voorde

Uitgegeven door Peter Vader • 30 juni 2022 13:11

Komend weekeinde is het F1-circuit van Silverstone, in het Britse graafschap Northamptonshire, de locatie voor de derde ronde van de Porsche Mobil 1 Supercup. Het is voor de deelnemers aan de prestigieuze merkencup in het voorprogramma van de Formule 1 het begin van een drukke maand, want er staan in de komende vier weekenden drie races op het programma en daarmee is het een cruciale fase in de strijd om het kampioenschap.

Porsche Mobil 1 Supercup Porsche pits Silverstone

Nederlanders goed vertegenwoordigd
Titelverdediger Larry ten Voorde, kopman van het Nederlandse Team GP Elite, komt na zijn glansrijke overwinning in de straten van Monte Carlo als leider in de tussenstand van het rijdersklassement naar Silverstone. Met een totaal van 45 punten heeft hij zes punten voorsprong op de Luxemburger Dylan Pereira. Daarachter volgen met de Duitse Porsche-fabrieksjunior Laurin Heinrich, de Fransman Dorian Boccolacci en de Brit Harry King, koploper in de Porsche Carrera Cup Benelux, drie rijders op twee punten van elkaar. Rudy van Buren (Huber Racing) staat als achtste ook in de Top-10, terwijl ook Jaap van Lagen (Martinet by Alméras), Loek Hartog (Ombra Srl), Max van Splunteren (Team GP Elite) en Morris Schuring (Huber Racing) in de eerste twee races van dit seizoen al punten wisten te scoren. Daarnaast komen Daan en Jesse van Kuijk en Lucas Groeneveld, alle uitkomend voor Team GP Elite, dit weekeinde op Silverstone weer in actie.

Larry Ten Voorde_1_Silverstone_track

Silverstone is héél anders
Na de seizoensstart op het circuit van Imola in het fraaie landschap van Emilia-Romagna en de tweede race op het krappe stratencircuit van Monte Carlo, is Silverstone een circuit met een heel andere karakteristiek. Volledig vlak, breed en met ruime uitloopstroken op het voormalige vliegveld, waar in 1950 de eerste Formule 1 WK-race in de historie van de autosport verreden werd. Met bekende passages als Copse, Maggots en Becketts behoort het circuit tot de snellere op de kalender.

Larry Ten Voorde tijdschema Silverstone

Programma
Op vrijdag 1 juli vindt op Silverstone van 19.20 tot 20.05 uur lokale tijd (20.20-21.05 uur Nederlandse tijd) de vrije training plaats. De startplaatsen worden bepaald in de kwalificatie op zaterdag 2 juli van 18.15 tot 18.45 uur lokale tijd (19.15-19.45 uur Nederlandse tijd). De race over 14 ronden start op zondag 3 juli om 12.05 uur lokale tijd (13.05 uur Nederlandse tijd) en is live te zien via Ziggo (inclusief voorbeschouwing), Eurosport en de Formule 1-streaming-website f1tv.formula1.com. Informatie over de Porsche Mobil 1 Supercup is ook te vinden via Twitter (@PorscheSupercup en @PorscheRaces), Instagram (@PorscheSupercup) en Facebook (@PorscheSupercup).

Larry Ten Voorde_2_Team GP Elite @ Silverstone_met_Porsche


Porsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS