Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Porsche Endurance Trophy Benelux zet in 2023 de samenwerking voort met de Belcar Endurance-raceserie

Uitgegeven door Peter Vader • 14 maart 2023 10:02

ZONHOVEN - Net als in de voorbije seizoenen maakt de Porsche Endurance Trophy Benelux ook in 2023 deel van het nationale endurance kampioenschap uit, beter gekend als het Belcar Endurance Championship. De raceserie die voorbehouden is aan diverse types Porsche, start tijdens in het weekend van 13 en 14 mei op Circuit Zolder. De diverse teams en rijders die Porsche vertegenwoordigen, zullen niet alleen onderling strijden om hoogste eer, de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – zal ook voor de zege in het algemene klassement van het nationale endurance kampioenschap strijden. En vanzelfsprekend is het behalen van de nationale endurance-titel, het einddoel van de coureurs van het merk Porsche.

Porsche Endurance Trophy Benelux en Belcar Endurance Championship 2023

Een logische samenwerking
De organisatoren van de Porsche Endurance Trophy Benelux en het Belcar Endurance Championship kwamen tot een nieuwe overeenkomst om hun succesvolle samenwerking ook in 2023 voort te zetten. “Ik ben ervan overtuigd dat het een logische samenwerking is, die het beste van twee werelden verenigt”, aldus Rudi Penders, Series Manager van de Porsche Endurance Trophy Benelux. “Ik ben de mensen van Circuit Zolder erkentelijk dat ook van hun kant de wil om samen te werken duidelijk aanwezig was. We zijn dan ook tot een goede overeenkomst gekomen. Een van de basispijlers van onze samenwerking is dat de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – de benchmark voor de klasse GTA wordt, de klasse die in het Belcar Endurance Championship voor de overall overwinning vecht en dus logischerwijze ook voor de nationale titel. We gaan van een Balance of Performance gebruik maken, die ervoor moet zorgen dat de verschillen tussen de diverse merken en types auto’s nog miniemer worden. Deze Balance of Performance zal technisch zo onderbouwd zijn dat alle deelnemers gelijke kansen krijgen. De combinatie van de legendarische betrouwbaarheid van de Porsche 911 en de Balance of Performance maken dat de Duitse sportwagen het perfecte wapen voor de nationale uithoudingscompetitie is en blijft.”

Aan elkaar gewaagd zijn
De Balance of Performance zorgt er in een raceserie voor dat wagens met een diverse krachtbron, architectuur of aandrijving gelijkwaardige prestaties leveren en dus aan elkaar gewaagd zijn. De filosofie zorgt in diverse, wereldwijde endurance kampioenschappen voor spannende wedstrijden, met een grote verscheidenheid aan merken, de basis van de moderne autosport. Daarnaast willen wij het ‘endurance element’ zoveel mogelijk behouden, dus laten we de teams vrij op diverse andere vlakken, zoals de pitstops en de strategie”, aldus nog Rudi Penders.

Porsche Endurance Trophy Benelux en Belcar Endurance Championship kalender 2023

Evenwichtige kalender
“Last but not least zijn we erg gelukkig met de evenwichtige kalender, bestaande uit vijf races op drie verschillende circuits. Na de seizoensopener midden mei op Circuit Zolder, trekken we in juni naar Spa-Francorchamps voor een avondrace op zaterdag en dan is het aan de 24 Hours of Zolder op 26 en 27 augustus, als hoofdact van de Porsche Endurance Trophy Benelux en het Belcar Endurance Championship. Het seizoen gaat dan verder met een wedstrijd op het Duitse circuit van Oschersleben op 24 september en de finale in Zolder is op 15 oktober. Over het startveld en de teams en rijders, die we aan de start zullen zien verschijnen, zullen we in de nabije toekomst nog nader communiceren.” Naast de klasse GTA, zal ook voor de klasse GTB een soortgelijke Balance of Performance uitgewerkt worden, maar daar volgt binnen afzienbare tijd meer nieuws over.

Porsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS