Autosport NL • NK Rally

Podium voor Nederlands kampioen Bob de Jong in Vechtdal Rally: "Prachtige rallysport in eigen land"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 september 2020 11:37 • Print artikel

Hardenberg – Het Nederlandse rallyseizoen ging zaterdag na een gedwongen corona-pauze eindelijk van start met de Prima ACON Vechtdal Rally en de organisatie slaagde erin een zeer goed evenement, helaas zonder publiek, neer te zetten. Nederlands rallykampioen Bob de Jong stuurde zijn Hyundai i20 R5 vrijwel probleemloos naar een keurige en tevredenstellende derde plaats, achter winnaar Jasper van den Heuvel en de als tweede geklasseerde Michiel Becx. Hoewel alle deelnemers lang niet in competitieverband hadden gereden ging het er aan de kop van het klassement meteen hard aan toe en er ontspon zich een interessante strijd om de podiumplaatsen. En ook daarachter waren het vooral de snelle auto’s uit de R5 klasse die de dienst uitmaakten.

BOB DE JONG RALLYING - In de Vechtdal Rally snelt Bob de Jong met zijn Hyundai naar de 3e plaats

Voor de Open Nederlands Rallykampioen Bob de Jong en zijn navigator Bjorn Degandt verliep het weerzien met elkaar en het team uiterst plezierig: “Al snel vonden we weer het juiste ritme en voelde het alsof het niet al bijna een jaar geleden was dat we in een rally in actie kwamen,” aldus de Hyundai-rijder. “Ik had vooraf wel ingeschat dat wij vooral strijd zouden moeten leveren met Jasper van den Heuvel. Toch waren er ook wat onbekende tegenstanders, die we niet vaak tegenkomen en die met indrukwekkend materieel aan de start kwamen, zoals Mark van Eldik en Michiel Becx (beiden VW) en Erik van Loon en Peter Bijvelds (beiden Ford).” En die verwachting kwam grotendeels uit. Vooral Michiel Becx kwam sterk uit de startblokken.

NK Rally BOB DE JONG RALLYING - In de Vechtdal Rally snelt Bob de Jong met zijn Hyundai naar podium

Op de eerste twee klassementsproeven was Jasper van den Heuvel de concurrentie te snel af met Bob de Jong kort daarachter. Maar vanaf KP3 mengde Becx zich nadrukkelijk in de strijd om het eremetaal. Met 3 gewonnen klassementsproeven wist hij Bob de Jong aan de finish van de korte rally achter zich te houden. De Jong scoorde vijf 2e en één 3e plaats op de 6 klassementsproeven en liet daarmee een zeer constante indruk achter. “Voor ons verliep de rally gewoon goed en wij zijn tevreden met de derde plaats. In de eerste ronde van 3 klassementsproeven hadden we een klein technisch dingetje met de pop-off valve, maar dat heeft minimale tijd gekost. Jasper van den Heuvel heeft verdiend gewonnen en ook Michiel Becxwas vandaag net iets sneller. Het was een zeer geslaagde rally,” aldus navigator Bjorn Degandt. “Onze complimenten gaan naar de organisatie, want zij hebben hun nek uitgestoken om in deze corona-tijd een strak geregelde rally neer te zetten met toegewijde officials. En daarom hebben wij van prachtige rallysport in eigen land kunnen genieten,” voegde Bob de Jong daaraan toe.

Uitslag Prima ACON Vechtdal Rally
1. Jasper van den Heuvel/Lisette Bakker, Ford Fiesta R5, 43 min 06,4 sec
2. Michiel Becx/Sander van Barschot, VW Polo R5, op 11,1 sec
3. Bob de Jong/Bjorn Degandt, Hyundai i20 R5, op 17,0 sec
4. Bas van Kamperdijk/Erwin Berkhof, VW Polo R5, op 49,0 sec
5. Peter Bijvelds/Hans van Goor, Ford Fiesta R5, op 1 min 05,2 sec

Over twee weken (zaterdag 3 oktober) komt de Hyundai-equipe De Jong/Degandt al weer in actie, dan tijdens de ACtronics Achterhoek Rally in en rond Eibergen.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Kijk op www.facebook.com/BdJRallying en like de pagina of abonneer je op YouTube op het kanaal van Bob de Jong Rallying.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS