Formule 1

Pietro Fittipaldi stapt opnieuw in de Haas VF-23

Uitgegeven door Frank Korsel • 15 juni 2023 18:02

Haas test- en reservecoureur Pietro Fittipaldi keert terug naar het circuit voor Haas tijdens de Pirelli-bandentest die plaatsvindt op het Silverstone Circuit, de week na de Britse Grand Prix op hetzelfde circuit.

Pietro Fittipaldi

Haas neemt deel aan de test op 11 en 12 juli. Coureurs Nico Hülkenberg en Kevin Magnussen zullen respectievelijk de dinsdagochtend en de middagsessie rijden op de eerste testdag, terwijl Fittipaldi beide sessies op woensdag zal rijden.

De Braziliaan heeft ruime ervaring achter het stuur van MoneyGram Haas F1 Team-auto's. Hij heeft eerder getest met de VF-18 en VF-19 voordat hij plaatsnam in de cockpit om deel te nemen aan de laatste twee races van het FIA Formule 1 Wereldkampioenschap 2020, waarbij hij Romain Grosjean verving in de VF-20. In 2022 nam Fittipaldi deel aan de testritten voor en na het seizoen, evenals aan twee vrije trainingen in Mexico-Stad en Abu Dhabi.

Fittipaldi, kleinzoon van tweevoudig Formule 1-wereldkampioen en tweevoudig Indy 500-winnaar Emerson Fittipaldi, is al vijf seizoenen lang de officiële test- en reservecoureur van MoneyGram Haas F1 Team. Voor het seizoen 2023 blijft de Braziliaan in vorm door deel te nemen aan zowel het IMSA Sports Car Championship als het FIA World Endurance Championship, waar hij vorige week een startplaats op de eerste rij behaalde in de LMP2-klasse van de 24 uur van Le Mans.

"Gegarandeerde testcoureurs met de ervaring die Pietro heeft, zijn zeldzaam, dus zijn feedback over de VF-23 zal van onschatbare waarde zijn," verklaarde Guenther Steiner, teambaas van het Amerikaanse team. "Pietro heeft altijd een indrukwekkende werkethiek gehad en zijn passie om te leren en het team te ondersteunen in het behalen van onze doelstellingen is cruciaal geweest voor zijn voortzetting bij ons. Zijn volle schema met twee andere raceprogramma's komt alleen maar ten goede aan MoneyGram Haas F1 Team, en door hem tijd te geven in de uitdager van dit jaar, is hij opnieuw klaar voor elke eventualiteit."

"Ik ben erg blij om weer achter het stuur van een Haas-auto te zitten, dit keer op Silverstone," zei Pietro Fittipaldi. "Het wordt spannend voor mij omdat ik nog nooit in een Formule 1-auto op Silverstone heb gereden, en ik denk dat het een van de klassiekste circuits in de sport is. Net zoals ik enthousiast ben, ben ik ook gefocust op het leveren van goed werk voor het team en probeer ik zoveel mogelijk te leren op het gebied van autontwikkeling. De Pirelli-bandentest is een belangrijke test en ik kijk er erg naar uit om goed werk te leveren voor Haas. Ik wil het team bedanken voor de kans om met de VF-23 te rijden."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS