Formule 1

Pietro Fittipaldi blijft aan als test- en reservecoureur Haas F1 Team: "Een team dat ik als familie beschouw"

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 januari 2023 11:51

Pietro Fittipaldi blijft ook in 2023 de officiŽle test- en reservecoureur van het Haas Formule 1-team. Eind 2020 reed hij al twee Grands Prix voor Haas toen Romain Grosjean door zijn ongeluk tijdens de GP van Bahrein gewond raakte. Komend seizoen ondersteunt hij het team bij de ontwikkeling van de VF-23.

Pietro Fittipaldi

Vorig seizoen had Fittipaldi verschillende optredens in de VF-22, eerst tijdens pre-season tests in Bahrein, twee vrije trainingen in Mexico City en Abu Dhabi, voordat hij het jaar afsloot met de post-season test op het Yas Marina Circuit . Zijn race-cv omvat meerdere overwinningen, vier titels (waaronder Formula V8 3.5 Championship en Formula Renault) en verschillende IndyCar Series-starts.

De 26-jarige kleinzoon van tweevoudig Formule 1-wereldkampioen en tweevoudig Indy 500-winnaar Emerson Fittipaldi zal het hele seizoen een operationele rol spelen op het circuit en het team ondersteunen met commerciŽle en digitale taken buiten het circuit. Bovendien zal de Braziliaan in 2023 zijn debuut maken in de LMP2-klasse van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship en zijn eerste volledige seizoen in het World Endurance Championship, LMP2-klasse.

"Ik heb eerder gezegd dat continuÔteit en consistentie de sleutel zijn tot succes in de Formule 1 en dat Pietro in 2023 bij het team blijft, doet me geloven dat we een sterke basis hebben", aldus Guenther Steiner, teambaas van het Formule 1-team van Haas. ďIn de Formule 1 moet je in staat zijn om binnen de kleinste marges te reageren op elk scenario, en Pietro is een bewezen performer en staat klaar om op elk moment in te stappen om achter het stuur te kruipen en te rijden, zoals hij twee keer deed in 2020."

"Vorig seizoen nam hij deel aan pre-season tests, twee vrije oefensessies en post-season tests in de VF-22 en verrassend genoeg, in tegenstelling tot veel coureurs op de grid, zei hij dat deze auto past bij zijn agressieve rijstijl. Dat klonk bij mij als muziek in de oren, zeker omdat er zo weinig tracktime is. Hij is een aanwinst voor ons team, dus ik kijk uit naar zijn voortzetting bij ons dit seizoen."

"Ik ben erg blij om door te gaan met Haas F1 Team, een team dat ik als familie beschouw", aldus de Braziliaanse coureur. ďHet wordt mijn vijfde seizoen in de Formule 1 als test- en reserve coureur voor Haas en ik ben enthousiast om 2023 in te gaan na een zeer competitief seizoen. Vorig jaar heb ik twee vrije trainingen gedaan, getest aan het begin van het jaar en aan het einde van het seizoen, dus we hebben al wat dingen kunnen uitproberen voor het nieuwe seizoen. Ik ben verheugd om de nieuwe auto en nieuwe ontwikkelingen te zien, en ik hoop dat we met de VF-23 een nog grotere stap voorwaarts kunnen maken.Ē

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS