Formule 1

Pierre Gasly prijst teamgenoot Yuki 'No Filter' Tsunoda: "Alles wat hij denkt, gooit hij er meteen uit"

Uitgegeven door Bart • 24 november 2022 15:13

Pierre Gasly trekt de deur van AlphaTauri achter zich dicht en maakt komend jaar de overstap naar Alpine. De Fransman werkte de afgelopen twee seizoenen samen met Yuki Tsunoda en de twee coureurs zijn vrienden van elkaar geworden. Gasly waardeert vooral de no nonsense aanpak en eerlijkheid van de Japanner.

Gasly Tsunoda


"Yuki heeft een uniek karakter", zegt Gasly op de website van de F1. "Hij woont niet ver van mijn huis in Milaan, dus we gaan in de winter zeker nog afspreken. Maar bij Yuki heb je geen bullshit en dat waardeer ik enorm. Alles wat hij denkt, gooit hij er meteen uit. Yuki is uniek, heeft een geweldig gevoel voor humor, er zit geen filter op, kan verrassend uit de hoek komen en is vooral een geweldige vent. Ik heb die twee jaar met hem enorm genoten en hij is zeker een vriend van me geworden."

Tsunoda vormt komend jaar een duo met Nyck de Vries en Gasly denkt dat de Japanner het team kan gaan leiden. "De tijd zal het leren of Yuki het team kan gaan leiden. Zijn route naar de Formule 1 is enorm snel gegaan. Van de Formule 4 naar de Formule 3, F2 en meteen naar de F1. Hij heeft nog niet zo veel ervaring, maar heeft zich heel snel ontwikkeld. Het zou mij niet verbazen als hij komend jaar weer beter wordt. Ik weet wel waar hij nog aan moet werken: hij moet zichzelf beter onder controle houden. Dat weet hij ook. Hij heeft de goede mensen om zich heen om een betere coureur te worden."

Gasly geeft toe dat 2022 een moeilijk seizoen is geweest. "We zijn altijd blijven vechten, maar ik zal altijd meer de volledige vijf jaar blijven onthouden dan deze laatste rondjes in Abu Dhabi. Vanaf mijn eerste race in Maleisi� in 2017 tot nu. Er is veel veranderd. Van mijn kant, maar zeker ook van het team. We hebben ons enorm goed ontwikkeld en ik heb er echt van genoten. Dat zal ik altijd blijven onthouden. Met dank aan AlphaTauri ben ik een betere coureur geworden. Het zal gek aanvoelen om volgend jaar allemaal nieuwe gezichten om me heen te zien, maar ik draag alle medewerkers van AlphaTauri een warm hart toe."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS