Formule 1

Pierre Gasly buigt zich over F1-toekomst met dreigend vertrek Esteban Ocon uit Alpine

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 juni 2024 05:00

Nu het vertrek van Esteban Ocon bij Alpine voor het einde van het seizoen is bevestigd, zijn alle ogen gericht op zijn teamgenoot Pierre Gasly wat betreft de toekomst van de tweede Fransman bij het team. Tijdens de persconferentie van de coureurs voorafgaand aan de Grand Prix van Canada, sprak Gasly over zijn toekomst met zorgvuldig gekozen woorden.

Pierre Gasly Alpine F1


"Het is een lang verhaal tussen Esteban en mij. Tot nu toe, in de afgelopen anderhalf jaar, zijn we erin geslaagd om heel professioneel samen te werken. Dit is belangrijk om te vermelden, want het is niet altijd makkelijk geweest, zoals je je kunt voorstellen, met twee zeer competitieve coureurs in één team”, zei hij.

Gasly wuifde vragen over zijn toekomst net zo makkelijk weg als vragen over Ocon. Toen hem werd gevraagd wanneer we een aankondiging konden verwachten, zei Gasly: "Ik heb niet echt een deadline en de markt is op dit moment vrij open. Iedereen is zich bewust van de mogelijkheden die er zijn, dus nee, op dit moment wil ik daar niet te veel details over geven. Alles gaat goed in de gesprekken en dat is het."

Gasly gaf echter ook toe dat Alpine nog steeds op ‘achterstand’ staat in de aanloop naar de Grand Prix van Canada. “We heroverwegen hoe we deze concepten benaderen”, zei Gasly. "Op dit moment richten we ons vooral op het maximaliseren van wat we hebben. We zullen ons best doen. We weten dat we vechten voor een punt, helemaal achteraan in de top tien, maar hopelijk kunnen we de prestatie van Monaco herhalen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS