Autosport NL • Formule Renault 2.0

Peter van Erp: "In een Formulewagen leer je de pure basis van het racen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 mei 2013 10:36

Tommy van Erp bewees uit het juiste racehout te zijn gesneden met een derde plaats in de eindstand van de Suzuki Swift Cup. De 18-jarige coureur uit Huizen stapt dit seizoen over naar het nieuwe NEC Formule Renault 1.6 kampioenschap met Van Amersfoort Racing. "We hebben hard moeten knokken om alles rond te krijgen, maar ik ben dolgelukkig dat ik met Pinksterraces op de grid sta.” Tommy van Erp wordt begeleid door Van Amersfoort Racing, het kampioensteam van Frits van Amersfoort dat coureurs als ex-F1-coureur Jos Verstappen, Huub Rothengatter, Tom Coronel, Renger van der Zande en Jaap van Lagen kampioenschappen en overwinningen bracht.

Tommy van Erp, zoon van Peter van Erp, in FR 1.6L

Zo begint één van de smaakmakers in de juniorenklasse van het Dutch Power Pack aan een nieuw hoofdstuk in zijn nog jonge autosportcarrière. Afgelopen seizoen scoorde Tommy 12 podiumplekken waaronder 3 overwinningen. Na dit sterke debuut in de autosport is de tijd rijp voor de ex-karter om door te groeien.

Pure basis
"De Formule Renault 1.6 is een heel logische stap”, zegt Peter van Erp. De ervaren autosport engineer van onder meer het Spyker Squadron zal zijn zoon dit seizoen bijstaan. "In een formulewagen leer je de pure basis van het racen. In welke klasse je ook kijkt, het overgrote deel van alle professionele en snelle rijders hebben hun roots in de éénzitters.”

'Grote eer'
"Het NEC Formule Renault 1.6 is een uitstekend initiatief. Je kunt vanuit deze klasse doorgroeien naar de Formule Renault 2.0 en daarmee is het een ideale en logische leerschool”, zegt Frits van Amersfoort. "We hopen samen met Tommy en Peter snel progressie te kunnen boeken, al moeten we de tijd nemen gezien de zeer korte voorbereiding.”

Tommy van Erp is verguld om onder de vlag van Van Amersfoort Racing te mogen racen. "De erelijst van het team is indrukwekkend. Het is een grote eer om in de voetsporen van zoveel goede en bekende rijders te mogen treden”, aldus de coureur die naast zijn trouwe sponsoren met exclusief horlogemerk Rebellion en marktleider van hoogwaardige push-pull connectoren Lemo twee nieuwe enthousiaste partners aan zich heeft weten te binden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS