Formule 1

Peter Windsor vreest problemen: 'George Russell bewijst waarom Lewis Hamilton wilde dat Mercedes Bottas zou houden'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 september 2023 04:21

F1-commentator Peter Windsor gelooft dat de spanning tussen George Russell en Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van Japan bewijst waarom laatstgenoemde er zo op gebrand was om Valtteri Bottas ook na 2021 bij Mercedes te houden. Hamilton en Russell zorgden zondag voor uitstekend vermaak op Suzuka, door meer dan eens wiel aan wiel te racen.

#formule1George Russell Mercedes Grand Prix F1


Nadat Russell Hamilton in de beginfase van de race had ingehaald bij de laatste chicane, ging laatstgenoemde er op het rechte stuk meteen vandoor met een beslissende actie. Later duwde Hamilton zijn teamgenoot van de baan bij Spoon Curve.

In de laatste ronden had Russell - met een one-stop strategie - pech nadat hij de opdracht had gekregen om de vijfde plaats aan Hamilton te geven, die op een twee-stop-strategie reed. De jongere Brit eindigde uiteindelijk als zevende nadat hij ook werd gepasseerd door de Ferrari van Carlos Sainz.

Russell arriveerde begin 2022 bij Mercedes als vervanger van Bottas - die tussen 2017 en 2020 als Hamiltons trouwe wingman fungeerde tijdens diens reeks van vijf opeenvolgende wereldkampioenschappen. Hij versloeg Hamilton afgelopen november op Interlagos en pakte de enige overwinning van Mercedes in het F1-tijdperk met grondeffect tot nu toe.

Bottas, 34, hielp het Sauber-team met het Alfa Romeo-logo aan hun beste resultaat in het constructeurskampioenschap in tien jaar in 2022 en bereikte Q3 bij elke race in zijn vijf volledige seizoenen als Mercedes-coureur als Hamiltons teamgenoot.

In een gesprek via zijn YouTube-kanaal vreest Peter Windsor; de Williams-teammanager, die in 1992 de titel won, dat de komst van Russell de balans tussen de coureurs bij Mercedes heeft verstoord. Hij vergelijkt de band die Hamilton met Bottas had met de dynamiek tussen Max Verstappen en Sergio Pérez bij Red Bull op dit moment.

Hij vreest dat er problemen op komst zijn als Mercedes zijn strijdende coureurs in 2024 van een racewinnende auto kan voorzien. "Je kunt zien dat er op dit moment sprake is van bitterheid tussen de twee - en dat is geen goede zaak. Stel je voor dat Mercedes een auto had die het kampioenschap zou kunnen winnen."

"Het goede is dat het alleen om de lagere klasseringen gaat, meer kun je niet zeggen. Maar als ze in een positie komen waarin ze in 2024 echt om de titel kunnen strijden hoe ga je dan die Lewis Hamilton/George Russell-onbalans managen?"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS