Formule 1

Performance baas Visa Cash App RB verklaart valse start Daniel Ricciardo: "Hij heeft de procedure correct gevolgd."

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 11 juni 2024 03:05

De stad Montreal was het toneel van een enerverende Grand Prix van Canada. Een opdrogende baan, een nieuwe regenbui, opnieuw een opdrogende baan en safety cars zorgden voor belangrijke beslissingsmomenten voor coureurs en teams. Daniel Ricciardo wist namens Visa Cash App Racing Bulls punten te scoren, terwijl zijn teamgenoot Yuki Tsunoda door een schuiver in de slotfase buiten de top tien finishte.

Daniel Ricciardo

Guillaume Dezoteux (Head of Vehicle Performance) keek tevreden terug op het weekend in Canada: “Over het algemeen was het een positieve race en opnieuw vier punten in de strijd om het constructeurskampioenschap. Daniel begon met het krijgen van een penalty toen hij iets op de startgrid bewoog voordat de lichten uitgingen. Hij heeft de procedure correct gevolgd, dus het lijkt erop dat het aan de auto ligt, waarschijnlijk door een lichte koppelingsweerstand die de auto een paar centimeter naar voren duwt."

"De eerste stint op Intermediate-banden was moeilijk met zeer weinig grip en slecht zicht. We besloten de straf uit te zitten tijdens de Safety Car-periode. Na de tweede regenbui droogde de baan snel op en hebben we op het juiste moment gereageerd om over te stappen op medium banden. Van daaruit reed Daniel consistent en wist hij Ocon in te halen voor de achtste plaats achter beide Aston Martin-auto's. Ook Yuki kende een veelbewogen race. Tijdens de Safety Car-periode besloten we hem buiten te laten omdat onze Intermediate-banden er goed uitzagen en hij drie posities won. Halverwege de race reed hij op P7 en evenaarde hij het tempo van Alonso voor hem. Helaas had Yuki in het laatste deel van de race na de tweede Safety Car-periode enkele momenten en eindigde hij buiten de punten. Het was vandaag een moeilijke race voor iedereen, maar over het algemeen een positief weekend voor het team.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS