Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 3

Pepe Marti wint sprintrace, VAR en MP Motorsport mogen mee naar het podium

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 maart 2023 10:05

Josep Maria Marti heeft voor het team van Campos de eerste Formule 3-race van het seizoen gewonnen. De Spanjaard hield MP Motorsport-coureur Franco Colapinto en Mp Motorsport-coureur Caio Collet achter zich.

Formula 3

MP Motorsport-coureur Franco Colapinto mocht de sprintrace vanaf de eerste positie aanvangen. Joep Maria Marti vergezelde hem op de eerste rij. Van Amersfoort-coureur Caio Collet en Paul Aron startte op de tweede startrij.

Met het doven van de lichten was het seizoen begonnen en Colapinto was goed weg. Collet kon de tweede positie overnemen van Marti en zo lagen twee coureurs van de Nederlandse team op de eerste twee posities.
In de tweede ronde kwam Van Amersfoort-coureur Rafael Villagomez in contact met de bolide van Trident van Gabriel Bortoleto. De VAR-bolide ging haaks rechtsaf de muur in en de Safety Car moest het veld veilig over het circuit heensturen.

Gabriele Mini reed gisteren naar zijn eerste Formule 3-pole position, en ving de sprintrace aan vanaf de elfde positie. De Italiaan kwam alleen niet goed weg en sloeg in de anti-stall. Hierdoor viel de protege van Nicolas Todt terug naar P26.

Na zes ronden achter de Safety Car werd het veld weer losgelaten. In de eerste bocht spinde Sophia Floersch, ook Luke Browning kwam na de eerste bocht stil te staan. Hierdoor kwam opnieuw de Safety Car op de baan.

Bij de herstart in de twaalfde ronde ging Colapinto opnieuw laat op zijn gas en behield hij de leiding nipt. Maar twee ronden later bezweek de Mexicaan onder de druk en werd hij verschalkt door Marti die de leiding in de wedstrijd overnam.

Marti, Colapinto en Collet mochten naar het podium. Dino Beganovic, Paul Aron, Oliver Goethe, Gregoire Saucy en Leonardo Fornaroli pikten te overige punten op. Na afloop van de wedstrijd werd Marti door zijn landgenoot en manager Fernando Alonso gefeliciteerd met de overwinning.

Morgen om 09.50 uur Nederlandse tijd begint de hoofdrace van de Formule 3 met Gabriele Mini vanaf pole position.


null 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS