Ovalracing Venray

Patrick den Biggelaar toont zijn klasse tijdens openingswedstrijd LMV8 SuperCup

Uitgegeven door Dirk Kempen • 28 maart 2016 17:50 • Print artikel

Ondanks de gevreesde īPaasstormī waren de Paasraces op Raceway Venray een groot succes. Een enkele stortbui zorgde voor vertraging in het programma maar het mocht de racepret niet drukken. Een twintigtal coureur reden spectaculaire races in het openingsweekeinde van de LMV8 SuperCup.


De eerste manche was voor enkele coureurs de eerste race in een late model stockcar. Helaas voor Jimmy Bryan, die na lange afwezigheid weer zijn opwachting maakte op de snelle oval, was de racedag snel voor bij. Op een opdrogende baan ging de Brit hard achterstevoren in de muur. Bij de start van de race ging de kampioen van 2014, Patrick den Biggelaar, direct voorbij aan Marko Stipp voor de leiding in de race. Voor Maik Barten zetten de technische problemen uit 2015 helaas door, na enkele ronden in de eerste manche viel de Brabander uit met een olielek. Vlak na het uitvallen van Barten raakten Dave van Haarlem en Ralph Verberkt elkaar. Vooral Verberkt raakte de muur erg hard. Van Haarlem had ook veel schade. Voor beide coureurs was hiermee de eerste racedag ten einde.

Bij de herstart ging Milou Mets voorbij aan Stipp. Hendriks Motorsport coureur Gerhard Newman volgde Mets kort hierna. In het middenveld vochten Frank Wouters en Barry Maessen met, onder andere, Colin White. Maessen deed een gewaagde inhaalpoging bij White. De bolide van de coureur uit Ysselsteijn ging driftend door de bocht maar verloor hierbij erg veel tijd, hij viel terug naar de tiende plaats. Enkele ronden later viel de Limburger uit met een benzinedruk probleem. Den Biggelaar won de race voor Mets en Newman. "Ik had geluk met mijn startpositie," vertelde Den Biggelaar. "De auto voelt erg goed, maar het kan nog beter!" De Brabander was blij met de voorsprong die hij had. "Omdat ik een grote voorsprong had, had ik minder last van de achterliggers. Ik was anders bang dat Mets me zo in zou halen." "Ik heb goed geprofiteerd van de lastige omstandigheden," sprak concurrent Milou Mets. "We hebben afgelopen winter de auto onder handen genomen," vervolgde de Sittardse dame. "Een van de verbeteringen is een verbrede achteras, hierdoor is de wegligging beter."

Door de verschillende schadegevallen was de racedag voor enkelen helaas al voorbij. Bryan, Van Haarlem en Verberkt kwamen die dag niet meer in actie.


1. Patrick den Biggelaar (NED)
2. Milou Mets (NED)
3. Gerhard Newman (AUS)
4. Patrick Kessels (NED)
5. Nick Aerts (NED)


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS