Autosport NL • Formule Renault 2.0

Passend einde van denderend seizoen FR 2.0 en sluit af met vuurwerk

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 18 oktober 2005 13:56

Renger viert feest!


Renger van de Zande is de kampioen, het publiek de winnaar. De FR 2.0 NK eindigde het raceseizoen in stijl. Tijdens twee spannende races kwam het publiek bijna ogen tekort. Zoveel actie was er tijdens de @Home Finaleraces op het Circuit Park Zandvoort.

De @Home Finaleraces werden gedomineerd door Renger van der Zande (Van Amersfoort Racing). Hij was als klassementsleider naar Zandvoort afgereisd. Alleen Junior Strous had nog enige kans om hem van de hoogste podiumtrede te houden. Maar de zeer getalenteerde Strous kwam dit weekend flink tekort op de ontketende Van der Zande.

In de ochtendrace liet Van der Zande gelijk zien waarvoor hij naar de @Home Finaleraces was gekomen. Soeverein reed hij naar de winst. Bovendien pakte Van der Zande de snelste ronde. Achter hem ontspon zich een interessante strijd. Gastrijder Carlo van Dam –zeer succesvol in de Formule Renault Eurocup- troefde uiteindelijk Bas Lammers (derde) en Junior Strous (vierde) af. De coureurs streden faire strijd. In deze eerste race was de Zweedse gastrijder David Björk de enige uitvaller.

Briljante acties
In race twee werd gestreden om iedere centimeter. Onbetwist smaakmaker was Ricardo van der Ende. Met twee briljante inhaalacties toonde hij zich een échte coureur. Helaas maakte een crash in het Scheivlak een einde aan zijn opmars richting podium. Daar stonden na twaalf ronden Renger van der Zande (1e), Carlo van Dam (2e) en Recardo Bruins (3e). De laatste was misschien nog wel het meest blij. Dankzij de derde plek passeerde Bruins nipt Bas Lammers in het algemeen klassement. Dubbel feest dus bij Van Amerfoort Racing. Want uiteraard werd ook het kampioenschap van Van der Zande goed gevierd. Renault Sport had bovendien een leuke verrassing voor de coureur uit Nijmegen. Van der Zande kreeg een testsessie aangeboden in de supersnelle Formule Renault 3.5. Wie weet waar dat toe leidt… De jonge coureurs hebben het publiek in ieder geval een fantastisch seizoen voorgeschoteld. Ook de rijders vermaakten zich prima. Van der Zande: ‘Ik heb iedere race genoten achter het stuur. Wat een fantastisch leuke klasse is dit toch.’

FR 2.0 NK – @Home Finaleraces (Race 1) – top vijf
1 Renger van der Zande
Van Amersfoort Racing
2 Carlo van Dam (G)
SG Formula
3 Bas Lammers
MP Motorsport
4 Junior Strous
AR Motorsport
5 Recardo Bruins
Van Amersfoort Racing

FR 2.0 NK – @Home Finaleraces (Race 2) – top vijf
1 Renger van der Zande
Van Amersfoort Racing
2 Carlo van Dam (G)
SG Formula
3 Recardo Bruins
Van Amersfoort Racing
4 Mervyn Kool
Equipe Verschuur
5 Steffen Moller (G)
-

FR 2.0 NK – SEIZOEN 2005 – top drie
1 Renger van der Zande
Van Amersfoort Racing
2 Junior Strous
AR Motorsport
3 Recardo Bruins
Van Amersfoort Racing

(G) = Gastrijder

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS