Formule 1

Oscar Piastri roept op tot verandering circuit Imola GP na 'saaie' race

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 mei 2024 19:15

Oscar Piastri vond zijn race op Imola 'saai' nadat hij het zondag moeilijk had gevonden om in te halen, omdat het smalle circuit zich niet leende voor gemakkelijke passes.

Oscar Piastri McLaren F1


Piastri zat de hele openingsstint vast achter de Ferrari van Carlos Sainz. Hoewel hij tot een undercut in staat was en zodoende in te halen tijdens de pitstops, verhinderde de Ferrari van Charles Leclerc hem om op het podium te komen.

Piastri had zich zaterdag op de eerste rij gekwalificeerd, maar door een gridstraf van drie plaatsen voor het hinderen van Kevin Magnussen in Q1 op zaterdag had hij werk aan de winkel om op het podium te komen.

Dat inhalen op Imola moeilijk was, werd nog moeilijker gemaakt doordat de McLaren-coureur erop wees dat de enige DRS-zone op het circuit korter was dan de laatste keer dat de Formule 1 het circuit bezocht in 2022, iets wat hij volgend seizoen graag rechtgezet ziet.

Hij vond het 'saai' vanuit zijn oogpunt in de cockpit, maar erkende dat dit soort weekenden kunnen voorkomen. "Heel zwaar”, vertelde Oscar Piastri aan Sky F1 over zijn race. "Het was onmogelijk om in te halen. Ik heb mijn best gedaan; ik heb zo'n 20 ronden achter Carlos gezeten om er voorbij te komen en ik kon nooit dichtbij genoeg komen."

"We hebben DRS dit jaar korter gemaakt. Ik hoop dat ze het weer langer maken, want ik weet niet hoe de rest van de race was, maar het was behoorlijk saai. We zullen zien. Maar dat was het maximaal haalbare, wat een beetje jammer is gezien de snelheid die we dit weekend hadden - maar zo gaat het soms."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS