Formule 1

Oscar Piastri kijkt met trots terug op eerste F1-seizoen: “Ongeveer elke situatie ervaren”

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 december 2023 05:01

Oscar Piastri heeft een uitermate succesvol debuutseizoen in de Formule 1 achter de rug. De Australische coureur maakte zijn debuut bij McLaren en scoorde na een rumoerige start meerdere podiumplekken én de sprintoverwinning in Qatar. Piastri is tevreden, maar had niet verwacht dat het seizoen zo heftig zou worden.

Oscar Piastri F1 McLaren

"Het was zeker een grotere achtbaan dan ik had verwacht”, wordt Piastri geciteerd door Motorsportweek over zijn eerste seizoen in de koningsklasse van de autosport. De McLaren MCL60 kwam in de eerste races van het seizoen niet vooruit en eindigde Piastri op de laatste plek.

Na updates kwam er gang in de McLaren, maar dat het zo goed zou gaan had Piastri allesbehalve verwacht: "Ik wist dat er ups en downs zouden komen, maar ik had niet zulke lage downs en zulke hoge ups verwacht. Ik heb veel geleerd. Ik denk dat ik ongeveer elke situatie wel heb ervaren, behalve een kampioensstrijd. Het was een goed jaar waarin ik met beide dingen heb om leren gaan."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS