Autosport Internationiaal Singleseaters • Acceleration 2014

Opnieuw podium voor Team Nederland, twee uit twee voor Team ItaliŽ + UITSLAG

Uitgegeven door Johan Vis • 27 april 2014 15:06

PORTIMAO Ė De tweede race in het gloednieuwe landenkampioenschap Acceleration FA1 is gewonnen door Mirko Bortolotti. Daarmee verzekerde de Italiaanse formatie van Ghinzani zich van de tweede zege op rij. Achter Bortolotti was het wederom de Nederlander Nigel Melker, terwijl Felix Rosenqvist de eerste Zweedse podiumplaats verzorgde met P3. Het verschil tussen beide kopmannen bedroeg aan de finish slechts 3.602 seconden.


Bij de start werd de slagorde aan de kop van het veld even opgeschud door de Slowaak Richard Gonda, die niet alleen Rosenqvist voor de derde plaats passeerde, maar ook Nigel Melker voorbij ging. Daardoor was Mirko Bortolotti direct in staat om een gaatje te slaan naar zijn directe achtervolgers. Om een voordeel te behalen, kwam Melker, uitkomend voor het Belgische team van Azerti, direct de pitstraat in voor een stop zodra het pitwindow geopend werd. Een ronde later volgde Gonda en Rosenqvist, maar Melker moest hen tijdelijk voor zich dulden.

In de daaropvolgend 35 minuten kwam Melker voorbij aan Rosenqvist en Gonda, terwijl laatstgenoemde zijn wedstrijd na negen ronden ten einde zag komen. Na 28 ronden was het dus Bortolotti die voor de tweede maal de Tricolore liet zegevieren, gevolgd door Melker voor Team Nederland. Op een achterstand van ruim zestien seconden op de Nederland volgde Felix Rosenqvist.1  Mirko Bortolotti        (ITA)     -- 28 laps Ė 
2 Nigel Melker (NED) + 3.602
3 Felix Rosenqvist (SWE) + 19.964
4 Sebastian Balthasar (GER) + 24.801
5 Armando Parente (PRT) +1:02.074
6 Olivier Campos (CHN) -- 27 laps --
7 Sergio Campana (FRA) -- 23 laps --
8 Victor Garcia (ESP) -- 19 laps --
9 Richard Gonda (SVK) -- 9 laps --
10 Michael Dorrbeckker (MEX) +1:25.065
11 Rodolfo Gonzalez (VEN) -- 7 laps --


Tekst: Robin Trotsenburg

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS