Autosport Internationiaal Singleseaters • Acceleration 2014

Auto GP en FA1 bundelen hun krachten in nieuw kampioenschap + KALENDER

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 december 2014 09:26

De organisator van Auto GP kondigt met plezier aan dat het een samenwerking is aangegaan met ISRA, het Nederlandse bedrijf dat, opgericht door ondernemer Henk de Jong, in 2014 het FA1 Kampioenschap organiseerde tijdens 'Acceleration14'-evenementen. De samenwerking tussen ISRA en Auto GP promotor Enzo Coloni garandeert een startveld van minstens 18 auto's tijdens alle evenementen in 2015 onder de naam van AutoGP. Die overigens zoals voorgaande seizoenen worden uitgezonden door het internationale TV-netwerk Eurosport.

Auto GP and Acceleration FA1 join forces

Een belangrijk voordeel van het partnerschap is het relatief bescheiden budget dat een rijder nodig heeft om deel te kunnen nemen aan deze serieuze internationale raceklasse. Zeker gezien het hoge prestatieniveau van de auto's. Als kers op de taart is er een geweldige prijs voor de winnaar van het kampioenschap in 2015: Een Formule-1 test.

Enzo Coloni, Auto GP President
"Ik ben heel erg blij dat we een samenwerking aangaan met Henk de Jong en zijn organisatie ISRA. Dit is een belangrijke verandering die een startveld van 18 auto's garandeert bij de zeven in 2015 geplande Auto GP evenementen. Ik ben er zeker van dat deze samenwerking ons een succesvol en spannend seizoen zal opleveren."Ě

Henk de Jong, ISRA oprichter
"Enzo Coloni en ik hebben in het belang van de sport gewerkt aan het samenvoegen Auto GP en FA1. Meer auto's op de grid, steviger competitie, aantrekkelijker voor de bezoekers en dus ook beter voor de rijders, teams en hun sponsors. Iedereen wint."

2015 kalender

19 April Marrakech (FIA WTCC)
03 Mei Hungaroring (FIA WTCC)
24 Mei Silverstone (Blancpain)
28 Juni Paul Ricard (FIA WTCC)
12 Juli Zandvoort (DTM)
06 September Brno (ETCC)
n.n.t.b. Barcelona

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS